Takaisin

Tekniikan alaa tutuksi abeille

Ti 17.12.2019

Lukion abit pääsivät tutustumaan ohjelmointiin sekä laserleikkaukseen Oulun yliopiston ja Buutti Oy:n järjestämässä Mobile Fab Lab-työpajan vieraillessa Tulliportin koululla lokakuun lopussa. Mobile Fab Lab on liikkuva versio Oulun yliopistolla olevasta Fab Labista, jossa opiskelijat pääsevät työstämään tekniikan alan projekteja.

Työpajan tarkoituksena oli tuoda tekniikan alaa tutuksi opiskelijoille käytännöllisten esimerkkien avulla. Työpaja kannustaa opiskelijoita hakeutumaan teknillisille aloille opiskelemaan matematiikkaa, fysiikkaa ja englantia. Työpaja kuitenkin kannustaa opiskelijoita opiskelemaan juuri niitä aineita, joista he ovat kiinnostuneita.

Työpajassa opiskelijat pääsivät valmistamaan itselleen LED-valaisimet. Valaisimen kotelo valmistettiin laserleikkaamalla muovista. Kotelon sisään asennettiin led-valosarja ja mikrotietokone. LED-valojen värit ja toiminta opeteltiin itse ohjelmoimaan halutunlaisiksi. Työpajassa valmistetut valaisimet opiskelijat saivat itselleen, ja he pystyvät jatkamaan tai muokkaamaan valojen ohjelmointia myös kotona.

Eemeli Saari ja Samuli Heiskanen

Perusharjoittelussa olleet opettajaopiskelijat