Takaisin

Tanssia, maistiaisia ja myyttejä

Ke 4.4.2018

Lukion ykkösten kansainvälisyyskurssilla oli neljännessä jaksossa vieraita Brasiliasta, Espanjasta, Saksasta, Bulgariasta ja Ecuadorista. Itä-Suomen yliopiston kansainväliset opiskelijat valmistivat lukiolaisille kulttuuribasaarin, jossa sai tuulahduksen kunkin opiskelijan kotimaasta.

Brasilian basaarissa tanssittiin ja opeteltiin perinteisiä brasilialaisia poskisuudelmia! Brasilialainen forró on paritanssi, jonka aikana jutellaan kovasti – Katalonian pajassa puolestaan tanssittiin perinteisesti ringissä ja treenattiin kansantanssia.

Saksalaiset opiskelijat järjestivät omenapiirakka- ja perunasalaattimaistiaiset. Samalla opeteltiin ruoka-aineiden sanoja saksaksi ja kas kummaa, opiskelijat kirjoittivat jo 15 minuutin kuluttua saksaksi leivontaohjeen kotiin.

Bulgarialainen opiskelija toi tullessaan perinteistä juustopiirasta sekä kertoi Bulgarian tärkeimmistä luontokohteista kauniiden kuvien avulla. Jokainen sai lähtiessään mukaan valkopunaisen rannenauhan, joka tuo onnea kantajalleen! Bulgariassa nauhaa pidetään ranteessa siihen saakka, kun sen kantaja näkee kevään ensimmäisen haikaran. Tuolloin nauha ripustetaan puuhun.

Ecuadorin basaarissa puolestaan kerrottiin maan nähtävyyksistä, etenkin Galapagossaarista, jotka tunnetaan niin luonnostaan kuin Charles Darwinin teoksesta Lajien synty.

Teksti ja kuvat: Tarja Lehikoinen-Suviranta Marina Cafaro