Suomi 100 -juhlavuosi sanoin ja sävelin juhlavasti finaaliin

Ma 11.12.2017

Suomi 100 -juhlavuosi saateltiin Joensuun normaalikoulussa sanoin ja sävelin finaaliin. Itsenäisyyden juhlinta alkoi Suomen lipun nostolla ja Lippulaululla koulun pihalla. Tapahtumaan osallistui koko Norssin väki. Itsenäisyysjuhlaa vietettiin aamupäivällä yläkoululaisten tilaisuudessa. Siellä kuultiin muun muassa 7.C-luokan kirjoittama runo ”Me kaikki olemme Suomi”.

Normaalikoulun lukiossa lakitettiin 9 nuorta syksyn ylioppilasjuhlassa.

Iltapäivällä oli vuorossa lukiolaisten juhla, joka huipentui uusien ylioppilaitten lakitukseen.  Lukiolaisten juhlassa itsenäisyyden puheen piti Siru Hakkarainen. Hän muistutti läsnäolijoita, miten yhdessä voimme luoda entistä paremman maan.

– Kysymys on vain siitä, millaista Suomea me haluamme juhlia seuraavan sadan vuoden jälkeen. Toivon, että olemme itsenäisiä vielä silloinkin.

Musiikista vastasi Heli Samela orkestereineen. Tlaisuudessa nähtiin välähdys lukion musiikkinäytelmästä ”Vapaata vai pertsaa?” sekä kuultiin kuoron esittämänä kappale ”Katson sineen taivaan”. Lukiolaisten kuvataideryhmän matkailumainokset toivat välähdyksen monimuotoisesta kulttuuristamme.

Ylioppilaan puheen pitivät  Minttu Siponen ja Elisa Vartiainen. He vaelsivat muistoineen tunturin rinnettä, askel kerrallaan. Tunturin laella koitti viimein taipaleen päätepiste ja ylioppilaslakki. Puhe huipentui J.K.Rowlingin sanoihin.

– Mikä on tullakseen, tulee ja me kohtaamme sen pystypäin sitten kun se tulee.

Päivä päättyi Porilaisten marssiin. Lippuvartion johdolla uudet ylioppilaat astelivat kohti tulevia haasteita.

Teksti: Mirja Valtonen
Kuva: Jaana Tanskanen