Takaisin

Petroskoin ystävyyskoulun väki nautti koulumme juhlahumusta

Ti 20.2.2018

 

Joensuun normaalikoulussa oli vieraita ystävyyskoulusta Petroskoista viime viikolla. Ryhmään kuului kaksi opettajaa sekä yhdeksän oppilasta. 

 

Vieraat osallistuivat oppitunneille, ja samalla sekä Norssin oppilaat että vieraat saivat kieliharjoittelua. Venäjän tunneilla opiskeltiin suomeksi ja venäjäksi.

 

Petroskoin koulun numero 34 opettajat ja oppilaat nauttivat viikon vierailustaan Norssissa. Kuvassa oikealla yksi vierailun emännistä, venäjän opettaja Suvi Heikkinen.

 

– Ajatuksena oli treenata suomenkielisten oppilaiden venäjää ja venäjänkielisten suomen kielen taitoa, vierailusta vastannut venäjän opettaja Suvi Heikkinen sanoo.

 

Hänen mukaansa etenkin pelit ja muut toiminnalliset harjoitukset olivat mieluisia oppimistapoja. Niin venäjän, maantiedon kuin kansainvälisyyskurssin tunneilla petroskoilaiset esittelivät Karjalan tasavaltaa ja Petroskoin kaupunkia. 

Keväällä Petroskoihin

 

Petroskoilaisten vierailun aikana koulussamme oli muun muassa potkukonva, abishow, penkkarit ja vanhojen tanssit.

 

– Nämä kaikki juhlat olivat oikein kiinnostavia kokemuksia, Petroskoin koulun numero 34  suomen kielen opettaja Diana Leontjeva sanoo.

 

Hän myös kertoo, että heidän koulussaankin juhlitaan myös muun muassa lukuvuoden aloituksia ja juhlapäiviä. Juhliin kuuluu niin musiikkia, tanssia kuin muita iloisia perinteitä.  Diana Leontjevan mukaan Norssin lukiolaisten riemusta jäävät mieleen karkit, hassut abipuvut ja upeat lukion kakkosten asut. Tänä keväänä koulumme venäjän kielen ja kulttuurin kurssilaiset suuntaavat kohti Petroskoita, jossa puolestaan norssilaiset pääsevät koulun numero 34 oppitunneille. 

 

Teksti ja kuva: Suvi Heikkinen ja Tarja Lehikoinen-Suviranta