Takaisin

Oppilas- ja opiskelijakuntapäivät kokosivat norssien väkeä Ouluun

Ti 31.1.2017

 

Lähdimme Joensuusta kohti Oulua viime keskiviikkoaamuna norssien yhteisille oppilas- ja opiskelijakuntapäiville, jotka järjestettiin Oulun norssilla 25.–26. tammikuuta. Perillä tutustuimme aluksi muiden Suomen normaalikoulujen ja niiden oppilas- ja opiskelijakuntien hallitusten toimintaan ja vaihdoimme ideoita toiminnan kehittämiseksi. 

 

Joensuusta osallistui norssien oppilas- ja opiskelijakuntapäiville lukiolaisten, yläkoululaisten ja lukiolaisten edustajia. Kuvassa vasemmalta Eemil Rissanen, Nikolas Puhakka, Miska Soppela, Lauri Pietarinen ja Eemeli Onatsu. (Kuvasta puuttuu Jimi Panula-Ontto.)

 

Joensuun lisäksi mukana oli norssilaisia Helsingistä, Jyväskylästä, Raumalta, Tampereelta, Rovaniemeltä, Oulusta ja Turusta. Pääsimme tutustumaan myös Oulun kaupunkiin ja sen kulttuuriin sekä Megazoneen. 

 

Iltaohjelmasta parhaiten mieleen jäi Oulun NMKY:n kuoron lasten Tiernapoika-esitys, joka oli aivan huippu. Vietimme yömme hotelli Arinassa Oulun keskustassa. 

 

Aamulla menimme Linnanmaan koululle, jossa Oulun Nuorten Edustajiston puheenjohtaja Petteri Strömberg piti puheen vaikuttamisesta. 

 

Ennen kotimatkan alkua kävimme vielä tutustumassa Oulun yliopistoon. Siellä oli pajoja, joihin menimme kouluasteittain. Alakoululaiset menivät tutustumaan eläinmuseoon, yläkoululaiset fysiikan laboratorioihin ja lukiolaiset Fablabiin. Kotimatkamme sujui mallikkaasti. Kaiken kaikkiaan oli kiva reissu. Ensi vuonna norssit tapaavat Rovaniemellä. 

 

Matkallamme mukana olivat oppilaskuntien hallituksen ohjaavat opettajat Jussi Hietava ja Piia Pulkkinen, lukiolaiset Lauri Pietarinen (1.A) ja Nikolas Puhakka (1.C), peruskoululaiset Jimi Panula-Ontto (9.C) ja Miska Soppela (6.A) – ja lisäksi me kirjoittajat Eemil Rissanen (9.B). ja Eemeli Onatsu (6.A)

 

Teksti: Eemeli Onatsu (6.A) ja Eemil Rissanen (9.B)

Kuva: Piia Pulkkinen