Takaisin

Onnistuneet oppilaskuntapäivät Rovaniemellä

Ma 16.4.2018

Lähdimme keskiviikkona 21. maaliskuuta kohti Oulua, jossa vietimme ensimmäisen yömme matkallamme Rovaniemelle. Olimme matkalla Rovaniemelle oppilaskuntapäiville, jotka järjestettiin 22. - 23. maaliskuuta.

Saavuimme Ouluun vasta myöhään illalla ja vietimme yön hotelli Edenissä. Seuraavana aamuna lähdimme aikaisin kohti Rovaniemeä, koska avajaiset alkaisivat jo kello 10 Rovaniemen normaalikoulussa.

Paikan päälle saavuttuamme meidät otettiin ystävällisesti vastaan ja menimme saliin katsomaan eri normaalikoulujen Suomi 100 -kuvakoosteita. Suomen eri normaalikoulut olivat viettäneet Suomi 100 -juhlavuotta erilaisilla ja mielenkiintoisilla tavoilla. Maittavan koululounaan ja koulusuunnistuksen jälkeen lähdimme kohti Metsähallituksen tiedekeskus Pilkettä. Tutustuimme esimerkiksi puun monipuoliseen käyttöön ja erilaisiin puuvalmisteisiin tuotteisiin. Saimme paljon uutta tietoa ja jatkoimme kokemusta rikkaampana Arktikum-museoon. Arktikumissa meitä valistettiin muun muassa pohjoisten alueiden olosuhteista, luonnosta ja lähialueen kulttuurista ja historiasta.

Saavuimme majapaikkaamme Cafe Hostel Kotiin. Asetuimme huoneisiimme ja pidimme pienen hengähdystauon ennen kuin jatkoimme Rax buffetiin. Iloisella mielellä ja vatsat täynnä oli hyvä jatkaa kohti iltaohjelmaa. Tutustuimme mukaviin rovaniemeläisiin ja saimme uusia ystäviä.

Pelasimme pelejä ja opettajamme Hannu Vähäkoski tutustui koripallon saloihin niin innokkaasti, että se johti sairaalareissuun. Tilanteesta selvittiin kuitenkin muutamalla tikillä ja lastoituksella. Loppuillasta saimme kuulla loistavan ja energisen Kake Karissonin musiikkia tunnelma oli katossa. Loistavien muistojen saattelemana kuljimme kaupan kautta huoneisiimme. Huonejaot olivat sattumanvaraisia ja koulurajat ylittäviä, joten tutustuimme jälleen uusiin mielenkiintoisiin ihmisiin.

Aamupalalle heräsimme vaihtelevien yöunien jälkeen ja lähdimme kohti koulua odottaen innokkaana tulevan päivän tapahtumia. Ennen lounasta työskentelimme työpajoissa ja jaoimme kokemuksia omien oppilaskuntiemme toiminnasta. Jälleen kerran maistuvan lounaan jälkeen suuntasimme Napapiirille. Näimme poroja ja tapasimme joulupukin.

Rovaniemen oppilaskuntapäivien osallistujat pääsivät käymään Napapiirillä, jossa tutuksi tulivat joulupukki ja poroineen.

Mahtavien päivien jälkeen hyvästelimme haikeina uudet ystävämme ja lähdimme puuduttavalle ja pitkälle matkalle kohti Joensuuta. Matka meni kuitenkin nopeasti, sillä matkaseura oli loistavaa. Kokonaisuutena voimme sanoa, että matka oli onnistunut ja palasimme kotiin monta ideaa, ystävää ja kokemusta rikkaampana.

Joensuusta Rovaniemen oppilaskuntapäivillä mukana olivat: perusasteen oppilaista Elvi Krohns (6.C), Kerttu Tianen (6.C), Sirkku Ullgren (7.B) Aaro Hietala (9.D), lukiolaisista Mikko Kuittinen (2.E) ja Tatu Hiltunen (2.B) sekä ohjaavat opettajat Hannu Vähäkoski ja Piia Pulkkinen.

Teksti: Sirkku Ullgren (7.B) ja Aaro Hietala (9.D)

Kuva: Piia Pulkkinen