Norssi juhli penkkareita perinteisen iloisin menoin

Su 18.2.2018

Joensuun normaalikoulun lukion ja Itä-Suomen koulun lukion abiturienttien juhla alkoi jo keskiviikkoiltana perinteisestä potkukonvasta, jonka lukion kakkoset olivat valmistaneet abiturienteille. Abien juhla jatkui heti seuraavana aamuna ensimmäisen vuoden opiskelijoiden tarjoamilla aamukahveilla.

Ystävykset jäävuori ja Titanic keräsivät katseita Norssin penkkarihumussa.

Sen jälkeen abit kiertelivät Tulliportin koulun luokissa sekä alakoululla. Karkit lensivät ja pienet maalaukset koristivat nuorempien opiskelijoiden kasvoja.

Asujen kirjo oli tänäkin vuonna hieno ja monipuolinen. Käytävillä vilahteli monia pahiksia, roistoja – mahtuipa joukkoon Titanic-laiva ja jäävuorikin. Myös pari Ylioppilastutkintolautakunnan sensoria kiisi pitkin käytäviä.

Lentoemäntä on yksi penkkaripäivän perinteisistä takuuvarmoista upeista asuvalinnoista. Tässä tämän vuoden mallia!

Ja mahtuihan juhlahumuun pari yksisarvistakin!

Oreo-keksiystävyyttä penkkaripäivän tiimellyksessä.

Siru Hakkarainen loisti pahiksena.

Abien viimeinen koulupäivä huipentui koko lukion väelle esitettyyn Abishow’hun. Penkkariajelulle norssilaiset ja iskiläiset suuntasivat viiden rekan voimin. ”Om jag hade motivaatio skulle jag sätta yo-lakki precis här” erään penkkarirekan lakana julisti – kuvanaan lastenkirjoista tuttu hahmo Mikko Mallikas.

Abishow Tulliportin koulun auditoriossa huipensi abiturienttien viimeisen koulupäivän.

Ja viimeisen kerran koulusta ulos!

Viimeisenä koulupäivänä ei tarvitse itse aukoa koulun ovia.

Penkkariajelu kaupungilla edessä päin - täältä tullaan!

Penkkariajelunsa jälkeen abiturientit jäivät ansaitulle lukulomalle. Abien urakka jatkuu äidinkielen esseekokeella lukuloman jälkeen maanantaina 12. maaliskuuta. Hyvää lukulomaa abit ja kiitos yhteisistä vuosista!

Teksti: Johanna Alpia-Sormunen

Kuvat: Jaana Tanskanen