Musiikki ja tarinat yhdistivät nuoret ja seniorit

Ke 20.3.2019

Lukiomme kuorolaiset tapasivat Koivupihan hoivakodin asukkaita musiikin ja tarinoiden merkeissä keskiviikkona 13. maaliskuuta. Tilaisuus tarjoutui Itä-Suomen yliopiston opettajaopiskelijoiden otettua yhteyttä kuoroon helmikuussa. Opettajaopintojen valinnainen kurssi ”Kasvatus moninaisuuden kulttuureissa” sytytti seitsemän opiskelijaa suunnittelemaan vierailun senioreiden luokse.

Opettajaopiskelijat ideoivat tapaamisesta tarinointi- ja musiikkihetken vanhojen esineiden, valokuvien ja musiikin äärelle. Esineinä opiskelijoilla oli mukanaan muun muassa vanha maitotonkka ja kahvipannu, ja valokuvat edustivat vanhaa Joensuuta. Lukiomme kuorolaiset esittivät viiden laulun sikermän sekä Täällä Pohjantähden alla -kappaleen.

Yhteinen tuokio pidettiin Koivupihan hoivakodin kahdessa eri kerroksessa, joissa kummassakin yleisöä oli tuvan täydeltä. Nuorten ja senioreiden tilaisuudesta muodostui lämminhenkinen kohtaaminen, jossa kuultiin tarinoita, ja jopa musiikkia, puolin ja toisin. Tilaisuudet päättyivät hymyssä suin, ja kuoro sopikin seuraavan tapaamisen koivupihalaisten kanssa ensi joulun alle.

Lämmin kiitos Koivupihan hoivakodin asukkaille ja henkilökunnalle mieleenpainuvasta kohtaamisesta. Ja kiitokset opettajaopiskelijoille hienosta ideasta ja meidän yhteen saattamisestamme. Innolla odotamme jatkoa kuoron ja Koivupihan välillä!

Teksti ja kuva: Heli Samela