Takaisin

Messuhulinaa Norssilla

Ti 11.12.2018

Joensuun normaalikoululla saatiin nauttia 3.B-luokan järjestämistä maakuntamessuista perjantaina 7. joulukuuta. Tapahtuman puuhajoukoissa oli oppilaiden lisäksi heidän vanhempiaan ja Norssin opettajaopiskelijoita.

Messuilla vieraat pääsivät tutustumaan erilaisiin pisteisiin, joilla oli mahdollisuus tutkia lähemmin Suomen maakuntia, niiden luontoa, väestöä, musiikkia ja herkkuja. Pieniä maistiaisiakin pisteillä oli tarjolla, samoin kuin innostavia tietokilpailuja ja huolellisesti tehtyjä julisteita.

Iloisesta puheensorinasta päätellen messuisännät ja -emännät todella nauttivat olostaan. 3.B-luokkaa opettava Niko Kaukovalta kertookin, että oppilaat ovat olleet alusta asti todella innoissaan projektista.

– Työskentely on ollut iloista ja motivoitunutta. Oppilaat ovat todella ahkeroineet tapahtuman eteen, ja varsinkin tätä päivää he ovat odottaneet kovasti, Kaukovalta kiittelee.


– Projektiin osallistuminen on ollut tosi kivaa. Mielestäni parasta oli julisteen tekeminen ja kavereiden kanssa tehtävä yhteistyö, 3. luokkaa käyvä Helmi Piiparinen kertoo.

Viisi viikkoa valmisteltu projekti on hyvä esimerkki siitä, miten uuden opetussuunnitelman henkeä voi toteuttaa käytännössä. Tapahtuma ylittää useita oppiainerajoja ja yhdistelee joustavasti laaja-alaisen osaamisen eri osa-alueita.

– Oppilaat saivat hyödyntää monenlaista osaamista, sillä projektissa yhdistyvät niin kuvataiteen, suomen kielen, median kuin ilmaisutaidonkin osa-alueet. Ilahduttavaa oli se, että kaikki saivat mieluista tekemistä, haasteita ja onnistumisen kokemuksia. Lisäksi projekti on vahvistanut oppilaiden ryhmätyötaitoja ja kehittänyt vastuunkantoa, Kaukovalta kertoo projektin hyödyistä.

Huolellisesti valmistelluilla messuilla kävi paljon vieraita, muun muassa oppilaiden vanhempia ja muita koululaisia. Myös messuvieraat pitivät tapahtumaa onnistuneena.

– Messut olivat tosi hienot. Parasta oli se, että pisteillä sai myös maistella erilaisia herkkuja, 3.A-luokalla oleva Kristiina Strelkov sanoo.

– Paras herkku oli ehdottomasti pannukakku, kehuu niin ikään 3.A-luokalla oleva Sofia Jalonen.

– Myös muffinit olivat mahtavia, samalla luokalla oleva Renata Niidusaar säestää.

Teksti ja kuvat: Camilla Koskinen