Takaisin

Koulu alkoi varaslähdöllä

To 17.8.2017

Kouluarki on saanut Norssissa alkunsa, mutta joillakin opiskelut alkoivat jo paria päivää muita aikaisemmin. Joensuun norssin ahkerat lukiolaiset Tatu Hiltunen ja Lauri Pietarinen päättivät lähteä hakemaan itselleen laajempaa kuvaa suomalaisesta yhteiskunnasta kansalaistiedon kurssille Valkeakosken Päivölän kansanopistoon.

Kansalaistiedon kurssissa tarkoitus on antaa selkeä kuva Suomen tämänhetkisestä tilanteesta, sekä syventyä tietysti yhteiskuntaopin opintoihin. Siitä on hyötyä pojille, koska yhteiskuntaopin kokeen esseessä on hyvin yleistä kysyä ajankohtaisia asioita. Kansalaistiedon kurssin kohderyhmänä ovat lukiolaiset ympäri Suomen.

Kurssilla oli lukuisa määrä mielenkiintoisia luentoja, mitä norssilaiset kuuntelivat korva höröllä. Aiheina olivat muun muassa Suomi 100, elinkeinoelämä, yrittäjyys, maanpuolustus ja talous. Tatun suosikki luento oli Eurofacts Oy hallituksen puheenjohtaja Anders Blomin katsaus nykyaikaisesta poliitikkoihin kohdistuvasta lobbauksesta. Lauri piti puolestaan TEKESin palvelujohtaja Kari Komulaisen esittämästä suomalaisesta innovaatiotoiminnasta.

Päivölän kansanopiston kansalaistiedon kurssi järjestetään myös ensi vuonna elokuun alkupuolella.

Teksti ja kuvat: Tatu Hiltunen ja Lauri Pietarinen