Koivunen kertoi Lähi-idän tilanteesta

Pe 6.4.2018

Suomen Tietokirjailijat ry tarjosi Norssin lukiolaisille maaliskuun lopussa tietokirjavieraaksi toimittaja, tutkija, tietokirjailija VT Kristiina Koivusen. Saimme koulumme oppilaille jo etukäteen luettavaksi Koivusen kirjat Suuruudenhullu Turkki (2015) sekä Suomen nuoret jihadistit ja miten radikalisoituminen torjutaan (2016) . Lukion kansainvälisyyskurssilaiset ehtivät lukea nuo kirjat ennen esitystä ja lukijoiden mielestä etenkin tuo jälkimmäinen, nuorista kertova kirja oli ajatuksia herättävä. Kirja käsittelee muun muassa eriarvoistumisen ja syrjäytymisen tuomia ongelmia.

Tietokirjavierailija Kristiina Koivunen kertoi Norssin lukiolaisille muun muassa siitä, että miten maailman kriisialueidenkin asukkaat pyrkivät tavalliseen elämään iloineen ja suruineen.

Koivunen kertoi esityksessään siitä, miten hänestä tuli tietokirjailija: uskontotieteen ja sosiaalipolitiikan opiskelija ja väitöskirjatutkija kiinnostui etenkin Lähi-idän tilanteesta ja lähti sinne töihin sekä toimittajana että tutkijana. Hän on asunut ja työskennellyt kolme vuotta Irakissa sekä tehnyt lukuisia matkoja Turkkiin ja Syyriaan.

Koivunen näytti paljon valokuvia etenkin Kirkukista, josta hän aikoo kirjoittaa seuraavan tietokirjansa. Koivusen sanoma voitaisiin ehkä kiteyttää näin: On sääli, että Lähi-idän tilannetta ei saada kansainvälisin sopimuksin rauhoittumaan. Silti kriisialueillakin asukkaat pyrkivät elämään mahdollisimman tavallista perhe-elämää iloineen ja suruineen.

Joensuun normaalikoulun väki kiittää lämpimästi Kristiina Koivusta kiinnostavasta luennosta sekä Suomen Tietokirjailijat ry:tä tästä mahdollisuudesta.

Teksti : Tarja Lehikoinen-Suviranta

Kuva: Marina Cafaro