Dystopian tekeminen toi kaivattua vaihtelua arkeen

Su 17.11.2019

Norssiteatterin tämänvuotinen musiikkinäytelmä Lähde tarttui kriittisellä otteella lukiolaisen kohtaamiin suorituspaineisiin ja niiden mahdollisiin ratkaisukeinoihin. Näytelmässä kolme lukiolaista pohti lähteen äärellä, millaista lukio-opiskelu mahtaa olla tulevaisuudessa. Suurin osa näyttelijöistä ja muusikoista oli valjastettu tuomaan dystopista tunnelmaa esitykseen.

Näytelmässä esitettiin monia orwellilaisia kysymyksiä: Valitseeko mikrosirumaailma sun puolesta? Kaappaako teknologiajätti Fortius kaiken?

Draama- ja musiikkiryhmät opettajiensa Mirja Valtosen ja Heli Samelan ohjaamina yhdistivät jälleen kerran eri-ikäisiä norssilaisia ja iskiläisiä.

Draamaopettaja Mirja Valtosen ja musiikinopettaja Heli Samelan yhteistyössä käsikirjoittama ja säveltämä ja sanoittama musiikkinäytelmä onkin dystopiahenkinen scifi-teos, joka haastaa katsojansa pohtimaan jo nykykoulussa esiintyviä ongelmia sekä suorituskeskeisyyttä.

Draama- ja musiikiryhmät marssittivat jälleen kerran estradille niin Itä-Suomen koulun lukiolaisia kuin norssilaisiakin kaikilta eri vuosikursseilta. Itä-Suomen koulun abiturientti Venla Arosara oli kolmen esityksen jälkeen silmin nähden onnellinen saamastaan vaihtelusta syksyn ylioppilaskirjoituksiin.

–  Draama on ihanaa rentoutusta kirjoitusten päälle, hän hehkuttaa.

Samaa mieltä on ensimmäisen vuoden lukiolainen Jasmin Rouvinen luma-ryhmästä.

–  Olipa upeaa saada painaville aineille vaihtelua koulupäiviin.

Tämänvuotinen esitys nähtiin kolme kertaa. Siitä pääsivät nauttimaan yläkoululaiset, lukiolaiset opettajaopiskelijat, opettajat sekä esiintyjien läheiset. Kiitos ja kumarrus Norssiteatteri!

Teksti: Johanna Alpia-Sormunen
Kuva: Jaana Tanskanen