Uudelle opiskelijalle

Onnea opiskelupaikan johdosta ja tervetuloa opiskelemaan hoitotiedettä Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampukselle!

Yliopistoon ilmoittautuminen

Uudet opiskelijat ottavat opiskelupaikan vastaan ja ilmoittautuvat yliopistoon opintopolku.fi-järjestelmässä. Tarkemmat ohjeet löydät Itä-Suomen yliopiston opiskelijan käsikirjasta, Kamusta.

Opintojen aloitus

Opintosi alkavat Kuopiossa 3.9.2018 klo 8.00 Canthia-rakennuksen auditoriossa CA102. (kartat)

Opintojen alussa järjestetään 2 orientoivaa opintojaksoa: Orientaatio yliopisto-opintoihin (1 op) ja Hoitotieteen opintojen suunnittelu ja HOPS (2 op). Näillä opintojaksoilla tapaat tulevia opettajiasi, opiskelijakollegoitasi ja vertaistutoreita sekä saat kattavan tietopaketin yliopisto-opiskelusta. Nämä opintojen alussa järjestettävät opintojaksot ovat kaikille pakollisia, ja infotilaisuuksiin osallistumisella helpotat oman opiskelusi suunnittelua ja yliopisto-opiskeluun sisälle pääsemistä.

Olet lämpimästi tervetullut osallistumaan myös Itä-Suomen yliopiston lukuvuoden avajaisiin. Tänä syksynä lukuvuoden avajaiset järjestetään Kuopiossa 6.9.2018 klo 13.15 Snellmania-rakennuksen auditoriossa SN100. 

Hoitotieteen opiskelijatiedotus

Hoitotieteen laitoksen opiskelijatiedotus tapahtuu Yammer-viestiryhmien kautta. Liity heti UEF-opiskelijatunnukset saatuasi TT Hoitotiede (opiskelijat) -Yammer-ryhmään ajan tasalla pysyäksesi. 

Hoitotieteen laitoksen opiskelijoiden Yammer-ryhmään liittyminen, toimi näin:

  1. Klikkaa TT Hoitotiede (opiskelijat) -linkkiä ja kirjaudu tarvittaessa sisään UEF-opiskelijatunnuksellasi.
  2. Klikkaa TT Hoitotiede (opiskelijat) -sivun oikeassa yläkulmassa olevaa Join Group -painiketta liittyäksesi ryhmään. 
  3. Voit halutessasi tilata ko. ryhmän viestit myös UEF-opiskelijasähköpostiisi rastittamalla ryhmän oikeassa alalaidassa olevan Subscribe to this group by email -kohdan.

Samalla kannattaa liittyä seuraamaan myös mm. seuraavia opiskelijoille suunnattuja Yammer-ryhmiä:

Uusien Yammer-käyttäjien kannattaa katsoa Yammer-infovideo ja tutustua Kamun Yammer-vinkkeihin.

Myös hoitotieteen laitoksen verkkosivuilla julkaistavia uutisia ja tapahtumia sekä Facebookissa julkaistavia päivityksiä kannattaa seurata.

Opintojen sisältö

Tutustu opintojesi rakenteeseen ja sisältöön jo etukäteen WebOodin, Lukarin ja yliopiston www-sivuilta löytyvän hoitotieteen opinto-oppaan avulla. Opinto-oppaaseen etukäteen tutustuminen helpottaa infotilaisuuksissa asian omaksumista. Näihin palveluihin liittyvät linkit ja lyhyet ohjeet löydät sinulle tekemässämme tietopaketista.

Opinto-ohjaus

Hoitotieteen laitoksen HOPS-ohjaaja Ari Haaranen neuvoo sinua opintojasi koskevissa asioissa. Tarkemmat ohjeet henkilökohtaisesta opinto-ohjauksesta saat heti opintojesi alussa. Uusien opiskelijoiden HOPS-ohjaukset pidetään syys-lokakuussa.

Kieliopintojen AHOT-näyttökokeet

AHOT-näyttökoe on tarkoitettu muualla hankitun kielitaidon tunnistamiseen. Opiskelija voi harkita AHOT-näyttökokeeseen osallistumista, jos hän hallitsee tutkintovaatimuksen edellyttämät osaamistavoitteet.

Kieliopinnoista on mahdollista suorittaa näyttökokeet seuraavasti:

Opintojakson nimi ja koodi Ajankohta Paikka
English Academic Reading Skills
(8010001)
10.9.2018 klo 14-16 CA100
Ruotsin kielen kirjallinen taito
(8010003)
22.-29.9.2018 sähköinen tentti
Ruotsin kielen suullinen taito
(8010004)

sovittava erikseen 
opettajan kanssa

 

                             

Ruotsin kirjalliseen AHOT-näyttökokeeseen on ilmoittauduttava WebOodissa viimeistään 11.9.2018.  Huomioithan, että kirjallinen AHOT-näyttökoe pitää olla suoritettuna ennen kuin voit osallistua suulliseen AHOT-näyttökokeeseen. Tarkemmat tiedot kieliopintojen korvaavuuksista ja suorituksista löytyy kielikeskuksen sivuilta.

Linkkilista

 

Lisätietoja antaa:

Ari Haaranen
Yliopisto-opettaja, HOPS-ohjaaja ja -hyväksyjä
Itä-Suomen yliopisto / Hoitotieteen laitos
029 445 4438
ari.haaranen@uef.fi