Ohjeita opiskeluun ja opinto-ohjaus

 

Tervetuloa opiskelemaan Itä-Suomen yliopiston avoimeen yliopistoon! Tässä osiossa kerrotaan opiskelun aloitukseen liittyvistä käytännöistä. Kun ilmoittauttaudut johonkin koulutukseemme, saat välittömästi sähköpostiisi viestin ilmoittautumispalvelusta. Viesti sisältää opiskeluoikeuden yhteenvedon sekä ohjeet opintojen aloittamiseenJos viestiä ei ala kuulua, tarkasta sähköpostisi roskapostikansio!

Tutustu opintojen aloitusohjeisiin huolella.

 

Opiskelijan palveluihin päästäksesi tarvitset ensimmäiseksi Itä-Suomen yliopiston palvelujen käyttäjätunnuksen (uef-tunnus).  Tunnuksen voit ottaa käyttöön aikaisintaan seuraavana päivänä siitä, kun olet ilmoittautunut opintoihin ja saanut opinto-oikeuden, katso tietotekniikkapalveluiden ohje. Uef-tunnus on käytettävissä noin yhden (1) tunnin kuluttua sen aktivoinnista.

Useissa opinnoissa on käytössä verkko-oppimisympäristö Moodle ( Aducate//Moodle https://moodle.aducate.fi tai Uef//Moodle https://moodle.uef.fi ), josta löytyy kunkin opintojakson materiaalit sekä tarkemmat opiskeluohjeet. Moodlesta löytyvät myös opintojen oppimistehtävät sekä verkkotentit. 

Opintotietojärjestelmä WebOodista (https://weboodi.uef.fi/weboodi/) löydät avoimen yliopiston opinto-oppaat, opiskelijanumerosi, suoritetut opinnot sekä opinto-oikeudet. WebOodissa ilmoittaudutaan myös tentteihin. Voit vaihtaa muuttuneen osoitteen ja puhelinnumeron suoraan WebOodiin. Voit tilata sähköisesti varmennetun opiskelutodistuksen ja opintorekisteriotteen WebOodista.

Kirjautuminen WebOodiin ja omat perustiedot

Tenttiin ja opetukseen ilmoittautuminen

Suoritukset, ilmoittautumiset ja opetustarjonta

Akateemiset opiskelutaidot –osio perehdyttää sinut yliopisto-opiskelun erityispiirteisiin ja samalla voit myös tarkemmin pohtia omaa oppimistasi ja opintojen tavoitteita.