OPINTOJEN ALOITTAMINEN

 

Tervetuloa opiskelemaan Itä-Suomen yliopiston avoimeen yliopistoon! Tässä osiossa kerrotaan opiskelun aloitukseen liittyvistä käytännöistä. Kun ilmoittauttaudut johonkin koulutukseemme, saat välittömösti sähköpostiin viestin ilmoittautumispalvelusta. Viesti sisältää opiskeluoikeuden yhteenvedon sekä ohjeet opintojen aloittamiseenJos viestiä ei ala kuulua, tarkasta sähköpostisi roskapostikansio!

Tutustu opintojen aloitusohjeisiin huolella.

 

Opiskelijan palveluihin päästäksesi tarvitset ensimmäiseksi Itä-Suomen yliopiston palvelujen käyttäjätunnuksen (Uef-tunnus).  Tunnuksen voit ottaa käyttöön aikaisintaan seuraavana päivänä siitä, kun olet ilmoittautunut opintoihin ja saanut opinto-oikeuden (katso tietotekniikkapalveluiden ohje). Uef-tunnus on käytettävissä noin yhden (1) tunnin kuluttua sen aktivoinnista. Tunnuksella pääset kirjautumaan verkko-oppimisympäristöihin (Aducate Moodle, Uef Moodle), opintotietojärjestelmään (WebOodi) ja yliopiston kirjaston palveluihin.

Useissa opinnoissa on käytössä verkko-oppimisympäristö Moodle ( Aducate//Moodle https://moodle.aducate.fi tai Uef//Moodle https://moodle.uef.fi ), josta löytyy kunkin opintojakson materiaalit sekä tarkemmat opiskeluohjeet. Moodlesta löytyvät myös opintojen oppimistehtävät sekä verkkotentit. 

WebOodista (https://weboodi.uef.fi/weboodi/) löydät avoimen yliopiston opinto-oppaat, opiskelijanumerosi, suoritetut opinnot sekä opinto-oikeudet. WebOodissa ilmoittaudutaan myös tentteihin. Voit vaihtaa muuttuneen osoitteen ja puhelinnumeron suoraan WebOodiin. Opinnoissa käytettävä sähköpostiosoite vaihdetaan käyttäjähallinnassa.

Miten kirjaudut WebOodiin ja katselet omia perustietojasi?

Kuinka ilmoittaudut tenttiin ja opetukseen WebOodissa

 

Kuinka käytät WebOodia opiskelujesi tukena?

Oodin rekisteriseloste

Akateemiset opiskelutaidot –osio perehdyttää sinut yliopisto-opiskelun erityispiirteisiin ja samalla voit myös tarkemmin pohtia omaa oppimistasi ja opintojen tavoitteita.

Avoimen yliopiston toiminnasta, uutuuksista ja muutoksista tiedotetaan uutiskirjeellä, joka  ilmestyy noin kaksi kertaa lukukaudessa.  Liity uutiskirjeen jakelulistalle.