Uudistuva metsäbiotalous - webinaarit

Koulutus- ja kehittämispalvelu Aducate aloitti keväällä 2017 webinaarisarjan
osana Uudistuvan metsäbiotalouden johtaminen -koulutusohjelmaa. Tervetuloa tutustumaan ajankohtaisiin metsäbiotalouden, tutkimuksen, johtamisen ja päätöksenteon kysymyksiin sekä osallistumaan myös keskusteluun maksuttomissa webinaareissa. Voit myös osallistua aiheisiin liittyviin kyselyihin, esittää kommentteja aiempiin sekä lähettää toiveita uusista webinaarien aiheista, näkökulmista, toteutustavoista ja luennoitsijoista.

Kenelle?

Webinaarit on suunnattu sekä metsäbiotalouden ammattilaisille että metsäbiotaloudesta kiinnostuneille kansalaisille, metsänomistajille, toimittajille, poliittisille päättäjille, opettajille jne. Ne ovat myös usein ajankohtaisia makupaloja samasta teemasta järjestettävän täydennyskoulutuksen sisällöstä ja toimivat myös orientoivana aineistona Uudistuvan metsäbiotalouden johtaminen -koulutusohjelman opintojaksoille.

Kesto, laajuus ja rakenne

Katso Metsäbiotalous –webinaarien tallenteita ja tule mukaan vuoden 2018 webinaareihin!

Noin tunnin pituisissa Skype for Business –yhteydellä toteutettavissa webinaareissa kuullaan yleensä aluksi asiantuntijan luento, minkä jälkeen käydään keskustelua johon myös yleisö voi osallistua joko mikrofonin kautta tai lähettämällä kommentin tai kysymyksen chatissa. Joissakin webinaareissa voi olla myös johdettu asiantuntijoiden vuoropuhelu tai paneelikeskustelu.

Webinaarit 2018

• 15.5. klo 14-16: Jatkuvapeitteisen metsätalouden mahdollisuudet turvemailla. Näkökulmia ilmastovaikutuksiin (Sompa –hanke), puuston kehitykseen ja ravinnehuuhtoumiin.  Asiantuntijoina Raija Laiho, Markku Saarinen ja Sakari Sarkkola Luonnonvarakeskuksesta. Tämä maksuton webinaari on osa Itä-Suomen yliopiston jatkuvan kasvatuksen verkkokurssia. Katso tallenne
  • 27.4. klo 9: Metsäpalvelujen digiloikan CASE: Trestima –mobiilisovellus metsän mittauksessa. Nykytilanne ja visiot.
    Asiantuntijana Teemu Saramäki, Trestima Oy. Katso tallenne
  • 19.3. klo 15: Ekosysteemipalvelut ja monitavoitteinen metsäsuunnittelu,
    metsäbiotalouden ennakoinnin professori Teppo Hujala (UEF) ja johtava tutkija Mikko Kurttila, (LUKE). Katso tallenne

Webinaarit 2017:

• 23.3. klo 15:00: Ennakoinnin merkitys biotalouden päätöksenteossa,
    metsäbiotalouden ennakoinnin professori Teppo Hujala, UEF. Katso tallenne
  • 20.4. klo 15:00: Kasvavan metsäbiotalouden kestävyys ja hyväksyttävyys,
    metsäbiotalouden professori Jyrki Kangas, UEF. Katso tallenne
  • 8.5. klo 15:00: Metsäluonnon tila ja sen monimuotoisuuden turvaamisen keinot, metsäasiantuntija Panu Kunttu, MMT, WWF Suomi. Katso tallenne
  • 11.5. klo 15:00: Metsäbiotalous muuttuvassa ilmastossa,
    metsänhoitotieteen professori Heli Peltola, UEF. Katso tallenne
  • 16.8. klo 15:00: Lisää jalostusarvoa puusta
    (Building added value from novel fibre products)
    tutkimusprofessori Ali Harlin (VTT) ja tutkimusjohtaja Niklas Von Weymarn (MetsäFibre). Katso tallenne
  • 22.8. klo 15:00: Kysymyksiä metsän jatkuvasta kasvatuksesta
    - aiheina mm. myytit, laskentamenetelmät, puumarkkinat, riistanhoito
    - asiantuntijana metsätalouden suunnittelun professori Timo Pukkala, UEF
    - kuullaan myös kokemuksia puukaupasta sekä riistanhoidon näkökulmia. Katso tallenne
  • 3.11. klo 9-10: Metsäbiotalouden toteuttaminen – tapaus Kainuu
    - Aiheeseen johdattaa biotalouden johtava asiantuntija Juhani Pyykkönen Suomen Metsäkeskuksesta.
    - Kuullaan myös ajankohtaisia näkymiä Kainuun biojalostamohankkeesta (toimitusjohtaja Jukka Kantola, KaiCell Fibers Oy) ja puutuoteteollisuudesta (projektipäällikkö Matti Stenroos, Woodpolis). Katso tallenne
  • 23.11. klo 15:00: Metsäpalvelujen digiloikan tilanne ja tulevaisuus
    tutkimusjohtaja Jarmo Hämäläinen, Metsäteho Oy
    - puuhuollon digitalisaation kokonaistilanne ja ajankohtainen T&K-työ
    Tutkimuspäällikkö Erno Järvinen, MTK
    - Sähköisen puukaupan tilanne
    Katso tallenne

Hinta, osallistujamäärä

Webinaareihin osallistuminen ja tallenteiden katsominen ovat maksuttomia. Osallistumislinkin saaminen edellyttää ilmoittautumista. Osallistujamäärä ei vaikuta toteutukseen.

Kari Pasanen
Suunnittelija, MMM
kari.pasanen@uef.fi

Webinaareihin voi ilmoittautua järjestämispäivään mennessä.

Referenssit

KOULUTUS- JA KEHITTÄMISPALVELU ADUCATE on Itä-Suomen yliopiston asiantuntijaorganisaatio, jossa työskentelee noin 70 koulutusalan ammattilaista. Koulutamme ja valmennamme vuoden aikana noin 15 000 oppijaa. Koulutuksemme perustuu yliopistomme vahvuusalueisiin sekä uusimman tieteellisen tiedon hyödyntämiseen.