Takaisin

Optimaalisen toimintakyvyn menetelmät

Tietotyöläisen tärkein työväline on aivot. Sen toimintakykyyn vaikuttaa tunteet. Karkeasti sanoen myönteiset tunteet avaavat ajattelua ja liialliset negatiiviset tunteet kaventavat ajattelua. Jako myönteisiin ja negatiivisiin tunteisiin on hankala. Negatiiviset tunteet voivat olla hyödyllisiä ja myönteisistä tunteista voi olla haittaa. Pieni stressi saa meidät tekemään ja yrittämään. Liiallinen stressi taas vähentää työtehojamme. Jos vain ”lillumme” myönteisissä tunteissa, niin emme välttämättä koe tarvetta tehdä enempää.

Tiedemaailman työn tuloksena voimme arvioida, että tuottavissa tiimeissä on noin kolme kertaa enemmän myönteiseksi koettua vuorovaikutusta. Menestyvät (kukoistavat) ihmiset kokevat noin kolme kertaa enemmän myönteisiä tunteita kuin negatiivisia. Optimaalisen ideointikyvyn saavuttamiseksi on esitetty, että myönteisiä tunteita pitäisi kokea 3,6 kertaa enemmän kuin negatiivisia tunteita.

Negatiiviset tunteet ovat parhaimmillaan voimavara. Pahimmillaan ne ajavat meidät kuoppaan ja saavat meidät kaivamaan kuoppaa yhä syvemmäksi. Tietotyöläisen toimintakyvyn turvaamiseksi tarvitsemme keinoja käsitellä ja ottaa vastaan negatiivisia tunteita menestyksellisellä tavalla. Takaiskuja ja tappiota ja niihin liittyviä negatiivisia tunteita kun ei voi poistaa työelämästä.

Optimaalisen toimintakyvyn menetelmät antavat käytännön apuvälineitä myönteisien tunteiden lisäämiseksi ja negatiivisten tunteiden vastaanottamiseksi tavalla, joka tukee toimintakykyä. Onneksi on olemassa kokonainen tieteen ala, joka tutkii kuinka voimme saavuttaa optimaalisen toimintakyvyn.

Tarjoamme luennon (puoli päivää), jossa on esitelty optimaalisen toimintakyvyn menetelmiä.

Tarjoamme myös valmennusta, jossa esitellään ja harjoitellaan optimaalisen toimintakyvyn menetelmiä. Valmennus sisältää sähköisen alkukartoituksen, alkutapaamisen, 7 valmennustapaamista (á 2-4h), sähköisen loppukyselyn ja lopputapaamisen. Valmennusryhmän koko enintään 15 henkilöä.

Kenelle?

Tämä koulutus on hyvä kaikille tietotyötä tekeville, jotka mahdollistaa optimaalisen toimintakykynsä.

Kesto, laajuus ja rakenne

Luennon pituus on puolipäivää esimerkiksi klo 9-12.

Tarjoamme myös valmennusta, jossa esitellään ja harjoitellaan optimaalisen toimintakyvyn menetelmiä. Valmennus sisältää sähköisen alkukartoituksen, alkutapaamisen, 7 valmennustapaamista (á 2-4h), sähköisen loppukyselyn ja lopputapaamisen. Valmennusryhmän koko enintään 15 henkilöä.

Hinta, osallistujamäärä

Luennon hinta 1250 €, kouluttajan matka- ja majoituskustannukset sekä voimassa oleva arvonlisävero lisätään hintaan. Valmennuksen hinta 5000 €, kouluttajan matka- ja majoituskustannukset sekä voimassa oleva arvonlisävero lisätään hintaan.

Yhteystiedot

Arttu Puhakka
arttu.puhakka@uef.fi
0504064310

Ilmoittautuminen

Kiinnostuitko? Jätä yhteystietosi, niin otamme sinuun yhteyttä.

Jätä yhteystietosi tästä!
 

Lisätietoja

KUKA KOULUTTAA?
Ratkaisukeskeinen valmentaja Arttu Puhakka, jonka pitämiin koulutuksiin ja valmennuksiin on osallistunut yli 5000 henkilöä yksityiseltä ja julkiselta sektorilta. Puhakka on toinen Kokeilukirja ja Future Leadership –kirjojen kirjoittajista.

Referenssit

Optimaalisen toimintakyvyn menetelmiä on esitelty ja valmennettu keskisuurissa ja isoissa yrityksissä. Myönteisten tunteiden määrää on yli kaksinkertaistunut.

AVAINSANAT: Optimaalinen toimintakyky, tietotyö