5.10.2017 - 31.12.2018 - Traumojen ja kriisien kohtaaminen maahanmuuttajataustaisten oppilaiden opetus- ja ohjaustyössä (7 op)

Kohtaatko työssäsi maahanmuuttajataustaisia oppilaita? Tarvitsetko lisää osaamista traumatisoituneiden ja erilaisia elämän kriisejä kohdanneiden oppilaiden kanssa työskentelemiseen? Kaipaatko menetelmällisiä eväitä, ohjausta ja vertaistukea haastavassa työssä jaksamiseen?

Traumojen ja kriisien kohtaaminen maahanmuuttajataustaisten oppilaiden opetus- ja ohjaustyössä -koulutusohjelman tavoitteena antaa opettajille ja ohjaajille valmiuksia kohdata traumatisoituneita, erilaisia elämän kriisejä kohdanneita opiskelijoita.

Opinnoissa perehdytään traumatisoituneiden oppilaiden tunnistamiseen sekä traumojen ja kriisien työstämiseen käytännön opetus- ja ohjaustilanteissa. Osallistujat perehtyvät myös maahanmuuttajien mielenterveyden edistämiseen, palvelujärjestelmän tarjoamaan tukeen ja terapeuttisiin lähestymistapoihin. Lisäksi he saavat valmiuksia ja työmenetelmiä omasta
hyvinvoinnistaan huolehtimiseen.

Koulutus koostuu kolmesta erillisestä koulutusosiosta, jotka on tarkoitus suorittaa kokonaisuutena. Mikäli paikkoja jää, yksittäisille jaksoille voidaan ottaa lisäopiskelijoita. Koulutus koostuu ennakkotehtävistä, lähijaksoista, webinaareista ja etätehtävistä/-harjoitteista, jotka tehdään yksilöllisesti ja/tai pienryhmissä.

Kenelle?

Koulutus soveltuu kasvatus, opetus- ja ohjaustyötä tekeville henkilöille perusasteella, toisella asteella, aikuiskoulutuksessa ja järjestökentällä. Keskeinen osa toimintamallia on eri organisaatioissa toimivien osaamisen ja kokemuksen sekä verkostojen ja vertaistuen jakaminen.

Kesto, laajuus ja rakenne

Koulutus toteutetaan 10/2017–12/2018 Kuopiossa ja Joensuussa.

Maahanmuuttajat, mielenterveys ja kulttuuri (2 op)
Kuopiossa 5.-6.10.2017 ja Joensuussa 9.-10.10.2017

Maahanmuuttajan mielenterveyden tukeminen opetus- ja ohjaustyössä (4 op) Kuopiossa ja Joensuussa maaliskuussa 2018

Opettajan ja ohjaajan hyvinvointi (1 op)
Joensuussa 24.4.2018 ja Kuopiossa 8.5.2018

Hinta, osallistujamäärä

Koulutukset toteutetaan Opetushallituksen erityisavustuksella.
Opetus ja materiaalit ovat osallistujille maksuttomia. Muista kuluista opiskelija vastaa itse.

Suunnittelija Heli Kaarniemi
heli.kaarniemi@uef.fi

Ilmoittaudu tästä

Koulutukseen otetaan 20 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä (10 paikkaa/paikkakunta). Jos toinen ryhmä jää vajaaksi, voidaan toiselle paikkakunnalle
antaa vastaavasti lisäpaikkoja.

Referenssit

KOULUTUS- JA KEHITTÄMISPALVELU ADUCATE on Itä-Suomen yliopiston asiantuntijaorganisaatio, jossa työskentelee noin 70 koulutusalan ammattilaista. Koulu­tam­me ja valmennamme vuoden aikana 15 000 oppijaa.  Koulutuksemme perustuu yliopistomme vahvuusaluei­siin sekä uusimman tieteellisen tiedon hyödyntämiseen.