Tietotekniikkapalveluiden koulutukset henkilökunnalle

Katso ajankohtaiset koulutuksemme ja päivitä osaamisesi hyödyntämällä monipuolista koulutustarjontaamme. Syvennä ohjelmistojen käyttö- ja tiedostonhallintataitojasi, ota haltuun uudet digitaaliset työympäristöt ja syvennä tietoturvaosaamistasi.


Kutsu kouluttaja maksutta laitoksellesi tutkimusryhmäsi tapaamiseen tai laitoskokoukseen. Koulutukset on mahdollista järjestää Skype for Business –yhteydellä. Voimme myös räätälöidä koulutuksen tarpeidenne mukaan.


Valitse tarjonnasta sopiva kokonaisuus ja ota yhteyttä: servicedesk@uef.fi

 

Käyttäjätunnukset Itä-Suomen yliopistolla sihteereille ja ylläpitäjille 1h

Mistä UEF-tunnukset tulevat ja miten käyttöoikeudet kohdentuvat tunnuksille? Mitä tapahtuu, kun henkilön rooli yliopistolla muuttuu? Miten tulee toimia jos tarvitaan käyttäjälle lisäoikeuksia, joita ei automaattisesti tule käyttäjälle.


Win10 peruskäyttö UEF ympäristössä 1h

Onko yksikkösi laitteita uusittu ja vanha tuttu käyttöjärjestelmä vaihdettu uuteen?
Mistä ohjelmistot löytyvät ja miten saan niitä lisää työkoneelleni?
Koulutuksessa saa ohjeita tehokkaampaan Win10 käyttöjärjestelmän peruskäyttöön, kuten oletusohjelmien asentamiseen, työpöytä näkymään, tutustutaan valikkonäkymiin sekä opastetaan, miten Win10 kone toimii yliopiston verkossa.

Skype for Business peruskäyttö 1h

Yksikkö kahdella kampuksella ja yhteydenpito on hankalaa? Skype for Business mahdollistaa helposti kahden henkilön väliset keskustelut ja suuremmatkin kokoukset.
Koulutuksessa käydään läpi ohjelman perusasetukset, yhteydenottotavat, yhteystietolistat, viestitys, liitetiedostot ja työpöydän/ohjelman jakaminen sekä perusteet kokoukseen osallistumisesta.

Sähköinen asiointi ja asiointipalvelu 1h

Paperiset lomakkeet ovat siirtymässä historiaan. Miten toimin, kun UEF siirtyy digitaaliseen aikaan ja käyttöön otetaan uusia palvelukanavia?
Koulutuksessa käydään läpi digitalisoinnin myötä muuttuneita palvelukanavia ja asiointia sähköisissä järjestelmissä.

Kokousjärjestäjän Skype for Business ja Outlook 2016 kalenteri 1h

Kuinka koordinoit kokouksia, pidät yhteyttä työryhmäsi kanssa, ajastat ja lähetät koollekutsut kokouksiin, kun käytössäsi on Skype for Business ja Outlook kalenteri.
Koulutus on ensisijaisesti suunnattu Skype kokousten järjestäjille. Koulutuksessa käydään läpi Outlook kokouskutsujen teko sekä verkkokokoustyökalun vähemmän tunnettuja toimintoja kuten esim. esittäjän ja osallistujan erot, valkotaulu toimito ja äänestykset kokoukseen osallistujien kesken.

OneDrive for Business käyttökoulutus 1h

Tietojen tallennus pilvipalveluun uutta ja outoa? Halutko käyttää tiedostojasi kotona, työpaikalla ja usealla laitteella?
Koulutuksessa käydään läpi OneDriven yleisimmät toiminnot, esim. Tiedostojen tallennus, niiden synkronointi ja jakaminen muiden käyttäjien kesken. OneDriven asennus työasemalle, versiointi sekä varmuuskopiointi.  

O365 - Groups koulutus 1h

Työskentelettekö ryhmissä? Toimitteko eri toimipisteissä tai kenties kampusten ulkopuolellakin? Ryhmätyöskentelyssä O365 ryhmä eli Groups mahdollistaa ryhmätyöskentelyn myös organisaation ulkopuolisten kanssa, Groupin perustaminen ja käyttäminen on helppoa. Groups mahdollistaa tiedostojen tallennuksen yhteen paikkaan ja niiden jakamisen helposti ryhmän kesken.
Koulutuksessa käydään läpi Group-ryhmätyötilan luonti, jäsenien hallinta sekä tiedostojen käsittely.

One Note perusteet 1½h

Haluatko oppia tekemään muistiinpanoja tehokkaasti ja hakea muistiinpanoistasi tarvitsemasi tiedot helposti ja nopeasti?
Koulutuksessa käydään  OneNoten yleisimmät toiminnot, esim. muistikirja, osat, sivut, haut ja jakaminen toisille käyttäjille sekä historiatiedot.

 

Miilu -raportointiportaali 30 min

Mistä löydän suoritettujen tutkintojen lukumäärät, tiedekunnan rahoitustilanteen, laitoksen eniten julkaisseen tutkijan tai opetus- ja tutkimushenkilöstömäärän kehityksen?
Miilu-raportointiportaalissa on yliopiston toimintaa tukevat ajantasaiset raportit, jotka on koostettu eri tietojärjestelmien tiedoista. Miilu-koulutuksessa esitellään järjestelmän raportointikokonaisuudet, perustoiminnot ja käyttöoikeusperiaatteet. Järjestämme myös räätälöityjä koulutuksia Miilun eri osa-alueista (Helmi, Massi, Opri, Taika, Tutka).