Tiedettä aamusta iltaan

Joensuu ja Savonlinna 29.9.2017

Kuopio 29.-30.9.2017

Itä-Suomen yliopisto tarjoaa syyskuun lopussa suurelle yleisölle rautaisannoksen tiedeohjelmaa kaikissa kampuskaupungeissaan. Peräkkäin järjestettävät suuren yleisön tiedetapahtumat, Tieteen päivät ja Tutkijoiden yö, tekevät tiedettä ja tutkijoita tutuiksi kaikenikäisille.  Osallistuminen on maksutonta. Tervetuloa!

Tieteen päivät

Tieteen päivät on monialainen tiedetapahtuma, jossa tutkijat kertovat laaja-alaisesti tieteestä ja tutkimuksesta sekä tieteen mahdollisuuksista.

Tieteen päivät järjestetään kahden vuoden välein. Tieteen päivien päätapahtuma on tammikuussa Helsingissä, ja vuoden mittaan useissa muissa yliopistokaupungeissa on omia Tieteen päiviä.

Itä-Suomen yliopiston Tieteen päiviin sisältyy muun muassa tiedeaiheisia luentoja, keskusteluja, väittelyitä, uutuuskirjoja, tiedekahviloita ja erilaisia tapahtumapisteitä.

Tieteen päivien järjestämistä Itä-Suomen yliopistossa tukevat Tieteen tiedotus ry ja Suomen Kulttuurirahasto.

Tutkijoiden yö

Euroopan laajuinen tiedetapahtuma Tutkijoiden yö tekee tiedettä ja tutkijoiden työtä tutuksi suurelle yleisölle. Se pyrkii vastaamaan ihmisten kysymyksiin tieteestä ja tutkimuksesta sekä johdattelemaan uusien kysymysten ja vastausten luo. Lapset, nuoret, aikuiset ja seniorit pääsevät tutustumaan tieteeseen esimerkiksi työpajojen, tutkijatapaamisten, tiedeluentojen ja laboratoriovierailujen kautta. Tutkijoiden yö avaa ovia paikkoihin, joissa tutkijat työskentelevät, mutta tuo tutkimusta myös sellaisiin paikkoihin, joissa sitä ei ole totuttu näkemään.

Tutkijoiden yötä vietetään vuosittain syyskuun viimeisenä perjantaina. Tänä vuonna Tutkijoiden yö järjestetään yhtä aikaa noin 300 kaupungissa ympäri Eurooppaa. 

Itä-Suomen yliopiston Tutkijoiden yö on osa Suomen Tutkijoiden yö -tapahtumaa, jonka järjestämiseen on saatu kaksivuotinen rahoitus Euroopan unionin Horisontti 2020 -ohjelmalta. Se on myös osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa.