Kesätöihin

Kesän 2018 lukiolaisten kesätyöpaikkojen valinnat on nyt tehty ja valituille on lähetetty tieto valinnasta sähköpostilla. Mikäli joku valituista ei vahvista paikan vastaanottamista viimeistään pe 13.4.2018 tarjoamme paikkaa seuraaville. Kaikki valitut ovat vahvistaneet paikan vastaanoton (9.4.2018). Kiitos kaikille hakijoille (24)!

Sovelletun fysiikan laitoksen tutkimus laskennallisessa fysiikassa, lääketieteellisessä fysiikassa ja ympäristöfysiikassa on kansainvälisesti korkeatasoista ja tunnustettua. Laitoksella työskentelee 10 professoria ja noin 70 tutkijaa. Julkaisemme vuosittain yli 150 artikkelia kansainvälisissä julkaisusarjoissa. Vuosibudjettimme on noin 9 M€, josta yli puolet ns. kilpailtua tutkimusrahoitusta.

Haemme kesäkuuksi 2018 lukion toisen vuosikurssin oppilaita (6 henkilöä) työskentelemään laskennallisen, lääketieteellisen ja ympäristö -fysiikan tutkimusryhmiin.

Työhön valitut saavat perehdytyksen fysiikan menetelmiin ja työkaluihin, mm.  Matlab-ohjelmaan ja matriisilaskentaan.  Tutkimusryhmissä kesätyöntekijä osallistuu kokeneen tutkijan ohjauksessa tieteelliseen työhön ja raportointiin.

Hakijalta edellytetään kiinnostusta fysiikan alaan uravaihtoehtona, erinomaista menestystä lukion pitkässä matematiikassa, fysiikassa ja äidinkielessä. Fysiikan ala ja työyhteisömme on kansainvälinen, joten toivomme hakijalta myös sujuvaa suullista ja kirjallista englannin kielitaitoa.  

Hakuaika päättyy 15.3.2018 klo 16.15. Hakuaikaa jatkettu 20.3.2018 klo 16.15 saakka!

Työhön valituille ilmoitetaan 5.4.2018 mennessä.

Palkkaus: 1100€/kk

Vapaamuotoinen hakemus (max. 1 sivu), motivaatiokirje (max. 1 sivu), sekä tieto opintomenestyksestä (fysiikan, matematiikan, äidinkielen ja englannin arvosanat kursseittain listattuna tai otteena opintorekisteristä) lähetetään sähköpostilla osoitteeseen: kesafyysikko@uef.fi.

Lisätietoja: Tero Karjalainen, tero.karjalainen@uef.fi, 040 355 2121

Laitoksemme on palkannut lukion pitkässä fysiikassa ja matematiikassa hyvin menestyneitä lukiolaisia kesätöihin vuodesta 2006 lähtien. Aiempien vuosien kesätyöläisten tuotoksiin voit tutustua tuosta alta.