Kulttuurienvälinen teatteriryhmä TeatteriKoti

Lukuvuonna 2018-2019 toteutettiin Joensuun seudun kansalaisopiston ja Itä-Suomen yliopiston Opinsauna-hankkeen yhteistyönä kurssimuotoinen kulttuurienvälinen teatteriryhmä. Tavoitteena oli mahdollistaa eritaustaisten teatterista kiinnostuneiden ihmisten kohtaamisia ja rakentaa yhdessä oma, ainutlaatuinen esitys.

Ryhmä rakentui yhteissuunnittelun kautta ja valitsi itselleen nimen TeatteriKoti. Toiminta aloitettiin 11.9. ja kokoontumisia jatkettiin maaliskuulle 2019 saakka.  Työskentelykielinä ovat olleet ensisijaisesti suomi, englanti ja kehonkieli, mutta esitykseen sisällytettiin osuuksia myös osallistujien omilla kielillä.

Osallistujille ryhmä oli maksuton, sillä toimintaan saatiin rahoitusta opetus- ja kulttuuriministeriöltä. Ryhmä oli avoin Pohjois-Karjalassa asuville aikuisille. Myös turvapaikkaa hakevat olivat tervetulleita mukaan osallistumaan.

Ryhmään osallistui 19 henkilöä. Päävastuun toteutuksesta kantoi ohjaaja ja näyttelijä Tero Sarkkinen, tukenaan apulaisohjaajat Hannele Autti, Henrietta Macrí, Timo Ventola ja Lindon Shimizu (koreografi).

Tero Sarkkisen ja ryhmän yhteistyönä käsikirjoittama "7 bros" -näytelmä sai ensi-iltansa 8.3.2019 Pakkahuoneella Joensuussa. Näytelmän neljä esitystä keräsivät yhteensä 225 katsojaa ja lukuisia toiveita uusintaesityksistä.