Hyvinvointioikeuden instituutin avajaiset 7.5.

Itä-Suomen yliopiston oikeustieteiden laitokselle on perustettu Hyvinvointioikeuden instituutti. Yli 10 tutkijan instituutti on merkittävin alan tutkimus- ja opetuskeskittymä Suomessa. Instituutin perustamisella vahvistamme valtakunnallisesti ainutlaatuista ja kansainvälisestikin merkittävää osaamiskeskittymää.

Instituutti kokoaa yhteen hyvinvointiteemoihin kytkeytyvien oikeudellisten kysymysten tutkimuksen, asiantuntijuuden ja koulutuksen Itä-Suomen yliopistossa. Instituutin johtajana toimii vanhuusoikeuden yliopistonlehtori Anna Mäki-Petäjä-Leinonen. Hyvinvointioikeuden tutkimuksellisessa keskiössä ovat yksilön hyvinvointiin liittyvät perustavanlaatuiset oikeudet ihmisen elämänkaaren eri vaiheissa. Tarkastelu voidaan kohdistaa myös toimeentuloturva- ja hyvinvointipalvelujärjestelmään sekä viranomaisiin ja muihin toimijoihinkin.

Instituutin avajaistilaisuudessa oikeustieteen professori Pauli Rautiainen pitää luennon sote- ja maakuntauudistuksesta.

Kutsumme kaikki hyvinvointioikeudesta kiinnostuneet instituutin avajaisiin, jotka järjestetään 7.5.2018 klo 13.15-14.30 Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampuksen salissa AT100 (Agora).

Ilmoittautuminen kahvitusta varten 3.5. mennessä (varaamme kahvituksen ilmoittautuneille, avajaisiin on tervetullut ilman ilmoittatumistakin).

Hyvinvointioikeuden instituutin verkkosivut

Ohjelma

12.45 Kahvit

13.15 Tiedekunnan puheenvuoro, yhteiskunta- ja kauppatieteiden tiedekunnan dekaani Sari Rissanen

13.30 Hyvinvointioikeuden instituutin ja sen tutkimustoiminnan esittely, instituutin johtaja, yliopistonlehtori Anna Mäki-Petäjä-Leinonen

13.45 Avajaisluento ”Missä mennään maakunta- ja sote-uudistuksessa ja millaista hyvinvointioikeuden tutkimusta uudessa järjestelmässä tarvitaan?”, professori Pauli Rautiainen

14.30 Tilaa hyvinvointioikeudellista tutkimusta koskevalle keskustelulle


Lisätietoja: Anna Mäki-Petäjä-Leinonen (anna.maki-petaja-leinonen @ uef.fi, 040 511 8841) ja Heidi Poikonen (heidi.poikonen @ uef.fi, 046 921 5510.