Lajitin - Liiketoimintaa jätteen lajittelun ratkaisuista


Hankkeen tavoitteena on edistää uusien, kotitalouksien jätteen lajittelua helpottavien ratkaisujen kehittämistä ja tätä kautta Pohjois-Karjalan alueen yritysten liiketoimintaa. Hankkeessa kartoitetaan kotitalouksien jätteen lajitteluun ja kierrätykseen liittyviä esteitä ja haasteita sekä ekologisesti kestävien valintojen helpottamiseen liittyviä tarpeita. Yhdessä eri toimialojen yritysten, kuluttajien ja muiden toimijoiden kanssa tämän tiedon pohjalta kehitetään ja testataan uusia ratkaisumalleja käyttäjälähtöisesti.

Hanke on saanut Pohjois-Karjalan maakuntaliitolta EAKR-rahoitusta. Hanke toimii ajalla 1.1.2017 - 31.12.2018 ja sitä toteuttavat Itä-Suomen yliopisto ja Pohjois-Karjalan Martat. Muita yhteistyökumppaneita ovat JOSEK Oy, KETI Oy, Puhas Oy sekä BioKymppi Oy.

 


 

Ajankohtaista


Mikä lajittelussa mättää?

Kerro mielipiteesi
sähköisellä lomakkeella 1
("rasti ruutuun" -lomake),
sähköisellä lomakkeella 2
(kirjoitetaan vapaamuotoisia vastauksia)
tai ilmoittaudu haastateltavaksi
Henna Kokkoselle,
henna.kokkonen@uef.fi,
050 576 4747


Ilmoittaudu mukaan
syksyn työpajoihin

Lajittimen kesäkampanja

Oletko keksinyt käteviä konsteja, kuinka lajittelet ja varastoit jätteesi, ennen kuin viet ne keräyspisteisiin? Jaa kuva ideastasi Instagramissa tägillä #lajitinvinkki. Jaettuja ideoita esitellään mm. näillä Lajittimen nettisivuilla.


Lajittelusta helppoa ja hauskaa - nyt selvitetään miten

Alustavia tuloksia

Tiedotustilaisuus 15.2.2017

Karjalaisen juttu


 

Facebook-logo Lajitin Facebookissa

TwitterLajitin Twitterissä

 Lajitin Instagramissa