UEF-TOHTORIKOULUN OPINTOJAKSOT 2016–2017 (KIRJASTO)

Kirjasto tarjoaa jatko-opiskelijoille opintojaksoja tiedonhakuun, julkaisemiseen ja tutkimuksen vaikuttavuuden arviointiin. Opiskele ja kertaa oman tutkimusalasi keskeisiä tiedonlähteitä ja systemaattista tiedonhakua tohtorikoulun opintojaksoilla. Perehdy myös julkaisemiseen ja tutkimuksen vaikuttavuuden arviointiin.

INFORMATION SKILLS FOR POSTGRADUATE STUDENTS* (8020250, 2 op)

Course consists of general and discipline-specific part. Course focuses on information retrieval as a part of research process, citation management and basic bibliometric methods.

JULKAISUTOIMINNAN JA TUTKIMUKSEN ARVIOINNIN PERUSTEET* (8022010, 1 op)

Opintojaksolla perehdytään tutkimuksen julkaisuprosessiin, tutkimusdatan käsittelyyn sekä julkaisujen ja julkaisukanavien arviointiin bibliometrisin menetelmin (mm. h-indeksi, viittaukset ja impact factor).

TIEDONHAUN KURSSI JATKOKOULUTETTAVILLE* (8020240, 2 op)

Kurssi on kaikille yhteinen, mutta osa kurssista on eriytetty tieteenalakohtaisesti. Opintojaksolla syvennytään tiedonhakuun osana tutkimusprosessia, viitteiden hallintaan sekä bibliometriikkaan.

*Lukuvuonna 2017–2018 Information skills for postgraduate students, julkaisutoiminnan ja tutkimuksen arvioinnin perusteet sekä tiedonhaun kurssi jatkokoulutettaville -opintojaksot yhdistyvät RESEARCH INFORMATION RETRIEVAL AND MANAGEMENT (8022020, 2 op) -opintojaksoksi.

Kirjaston viestintää koordinoi erityistietoasiantuntija Tuulevi Ovaska.

LISÄTIETOJA

tietopalvelu[at]uef.fi

No image.
Palvelupäällikkö
Helena Silvennoinen-Kuikka
helena.silvennoinen-kuikka[at]uef.fi

katso myös

Ohjeita ja videoita tiedonhakuun:

Aiheista hakusanoiksi
Asiasanahaku
Hakusanojen katkaisu
Fraasihaku
Hakusanojen yhdistäminen Boolen logiikalla

UEF-Finna: ohjevideot ja hakuohjeet

Kysy neuvoa

Kysy tietoasiantuntijalta: tietopalvelu[at]uef.fi

Varaa aika tietoasiantuntijalle (enintään 1 h ohjaus maksuton)

Tiedonhaun tilaus (maksullinen palvelu)

Palaute

Palautelomake

Palautteita käsitellään päivittäin. Helposti korjattavissa olevat asiat ratkaistaan välittömästi, jos ne ovat palvelun kannalta olennaisia ja palvelupolitiikan mukaisia. Kaikki palautteet käsitellään asianomaisessa palvelussa ja lisäksi tarvittaessa kirjaston eri työryhmissä. Palautteet ja niitä seuranneet toimenpiteet käsitellään vuosittain johtoryhmässä johdon katselmuksessa.