UEF-TOHTORIKOULUN OPINTOJAKSOT 2018–2019 (KIRJASTO)

Kirjasto tarjoaa jatko-opiskelijoille opintojakson, jossa perehdytään monipuolisesti tutkimustyöhön liittyvään tiedonhakuun, julkaisemiseen, tutkimusdatan hallintaan sekä tutkimuksen näkyvyyteen ja vaikuttavuuteen.

Avoimen tieteen opintojaksolla tutustutaan avoimen julkaisemisen, tutkimusdatan avaamisen ja avoimen tutkimusprosessin hallinnan perusteisiin.

TUTKIMUKSEN TIEDONHAKU JA -HALLINTA (8022020, 2 op)

Opintojakso sisältää seitsemän moduulia: 1) tiedonhaun perusteet, 2) oman tieteenalan tiedonhaku, 3) viitteidenhallinta, 4) julkaiseminen, 5) tutkimuksen arviointi ja bibliometriikka, 6) tutkimusdata, 7) tutkijanäkyvyys, verkostoituminen ja altmetriikka.

Opiskelija suorittaa vapaavalintaisesti neljä moduulia. Osa moduuleista on mahdollista suorittaa kokonaan etäopiskeluna.

Tarkempi kurssikuvaus, ohjeet ja ilmoittautuminen WebOodissa.

Kurssi on avoinna koko lukuvuoden, mutta osa kurssin opetuksesta on rajattu tiettyyn ajankohtaan.

Kurssimateriaalit ovat englanniksi, mutta lähiopetuksessa on mahdollista osallistua suomenkielisiin ryhmiin. Samoin tehtävät voi tehdä suomen kielellä.

Kurssimateriaali on avoimesti verkossa.

Tämä kurssi korvaa aikaisemmat kirjaston tarjoamat kurssit Tiedonhaun kurssi jatkokoulutettaville (8020240) sekä Julkaisutoiminnan ja tutkimuksen arvioinnin perusteet (8022010).

OPEN SCIENCE (8022030, 1 op)

Open Science –verkkokurssilla (8022030, 1 op) perehdytään avoimen julkaisemisen (open access), tutkimusdatan avaamisen ja avoimen tutkimusprosessin hallinnan perusteisiin. Opintojakson suoritettuaan opiskelija ymmärtää avoimen tieteen tarjoamat hyödyt ja mahdollisuudet, mutta on myös tietoinen avoimeen tieteeseen liittyvistä esteistä ja riskeistä. Kurssimateriaali tutustuttaa sovelluksiin, joita voi hyödyntää avoimen tieteen toteuttamisessa ja edistämisessä.

Open Science –opintojakso on kansallisesti toteutettu kurssi, joka kuuluu UEF Tohtorikoulun opintoihin lukuvuodesta 2018-19 alkaen. Huomaathan, että avoimen tieteen teemoja käsitellään myös Tutkimuksen tiedonhaku- ja hallinta –opintojakson (8022020, 2 op) moduuleissa 4 (Julkaiseminen) ja 6 (Tutkimusdatan hallinta).

Tarkempi kurssikuvaus, ohjeet ja ilmoittautuminen WebOodissa.

tietopalvelu[at]uef.fi

No image.
Palvelupäällikkö
Helena Silvennoinen-Kuikka
helena.silvennoinen-kuikka[at]uef.fi

katso myös

Ohjeita ja videoita tiedonhakuun:

Aiheista hakusanoiksi
Asiasanahaku
Hakusanojen katkaisu
Fraasihaku
Hakusanojen yhdistäminen Boolen logiikalla

UEF-Finna: ohjevideot ja hakuohjeet

Kysy neuvoa

Kysy tietoasiantuntijalta: tietopalvelu[at]uef.fi

Varaa aika tietoasiantuntijalle (enintään 1 h ohjaus maksuton)

Tiedonhaun tilaus (maksullinen palvelu)

Palaute

Palautelomake

Palautteita käsitellään päivittäin. Helposti korjattavissa olevat asiat ratkaistaan välittömästi, jos ne ovat palvelun kannalta olennaisia ja palvelupolitiikan mukaisia. Kaikki palautteet käsitellään asianomaisessa palvelussa ja lisäksi tarvittaessa kirjaston eri työryhmissä. Palautteet ja niitä seuranneet toimenpiteet käsitellään vuosittain johtoryhmässä johdon katselmuksessa.