Tilaukset vapaakappalevarastosta

Vapaakappalekokoelma sisältää painettua aineistoa vuodesta 1981 lähtien. Aineistotietoja vuodesta 2008 alkaen voit hakea UEF-Finnasta. Täydelliset tiedot kotimaisesta painetusta aineistosta löytyvät Fennica-tietokannasta. Vapaakappaleisiin tulevista ja aiemmin säännöllisesti tulleista aikakauslehdistä on lisäksi erillinen luettelo. UEF-Finnassa olevaan aineistoon voit tehdä hyllystänoutopyynnön tietokannassa. Jos aineisto ei löydy UEF-Finnasta, voit kysyä saatavuutta e-lomakkeella Vapaakappalepyyntö.

Aineisto on käytettävissäsi kirjaston tiloissa lukusalilainana. Itä-Suomen yliopiston tai KYSin henkilökuntaan kuuluvana asiakkaana voit saada vapaakappaleaineiston tutkimuskäyttöön työhuoneeseesi. Voit noutaa aineiston omatoimisesti kirjastosta tai tehdä kirjaston kanssa aineiston postitussopimuksen, jolloin vapaakappaleaineisto toimitetaan työhuoneeseesi. Sopimuksen teet täyttämällä e-lomakkeen Aineiston postitussopimus henkilökunnalle.

VAPAAKAPPALETYÖASEMAT

Kirjastossa on erillisillä työasemilla käytettävissä seuraavat digitaaliset aineistot:

  • Kansalliskirjaston keräämä kotimainen verkkoaineisto vuodesta 2006.
  • Radio- ja TV-arkisto vuodesta 2009.
  • Elektroniset vapaakappaleet.
  • Kansalliskirjaston digitoimat tekijänoikeuden alaiset sanoma- ja aikakauslehdet vuodesta 1921.

Aineistojen sisältöä voi lukea, kuunnella ja katsella. Sisällöstä ei voi valmistaa digitaalista kopiota. Aineistoa voi myös kuvata suoraan näyttöruudulta ja äänittää kaiuttimien kautta.

Verkkosivuja ja digitoituja lehtiä voi tulostaa. Tulostaminen on maksullista.

Työasemissa ei ole Internet-yhteyttä. Niissä on käytettävissä yleisimmät toimisto-ohjelmat, mutta tiedostoja ei voi tallentaa omalle tallennusvälineelle tai lähettää sähköpostitse. Työskentelyä helpottamaan voikin olla tarpeen ottaa oma kannettava mukaan.

Itä-Suomen yliopiston kirjastossa on kolme työasemaa: kaksi Joensuun kampuskirjastossa ja yksi Kuopiossa. Kuopion työasemaan on yhdistetty kaiuttimet, Joensuussa käytetään kuulokkeita. Kaikissa kolmessa on paperitulostusmahdollisuus.

Pyyntö on maksuton.