ARTIKKELIT JA LEHDET

HAKEMINEN

Artikkelien hakuun on olemassa useita eri tietokantoja ja hakupalveluja.
UEF-Finnan kautta löydät kirjaston kokoelmiin tilatut lehdet. Kirjaudu sisään UEF-käyttäjätunnuksin.

Hae lehden nimellä UEF-Finnan oletusnäkymästä. Voit rajata tulokseen vain lehdet Aineistotyyppi-valikosta (sivun oikeassa laidassa).
Hae artikkelin otsikolla tai tekijällä UEF-Finnan haku kansainvälisistä artikkeleista -välilehdellä. Täältä voit  hakea tieteellisiä artikkeleita myös omilla aihetta kuvaavilla hakusanoilla. Usein tarkempaa hakua kannattaa tehdä alanmukaisista tietokannoista

SAATAVUUS

E-lehden tietueessa UEF-Finnassa on linkki lehteen (esim.  Wiley, JSTOR,  Elsevier) sekä tieto lehden saatavuusvuosista.

Kansainvälisissä tietokannoissa saatavuuden tarkistaminen tehdään sfx-linkityksen kautta (tai esim. full text availability at UEF). Sfx-linkitys näkyy myös Google Scholarissa.

Kaikki verkossa julkaistu aineisto ei ole automaattisesti yliopistollamme käytössä. Muista kokeilla myös Googlella tms. hakukoneella.

Joitakin lehtiä ilmestyy edelleen vain painettuina. Klikkaa tarvittaessa lehden nimeä nähdäksesi tarkat tiedot saatavilla olevista painetuista numeroista. Painettuja lehtiä voi lukea kampuskirjastoissa ja artikkeleista voi ottaa kopioita tai skannata niitä.
Oman kirjaston kokoelmien lisäksi voit tarkistaa helposti saatavuuden Varastokirjastosta ja tilata artikkelin sieltä.

KÄYTTÖOIKEUDET

Kampuskirjastoissa sekä yliopiston ja KYSin verkossa yliopiston käytettävissä olevat e-aineistot aukeavat ilman erillistä tunnistautumista tai käyttäjätunnusta.

Verkon ulkopuolelta aineistoja voivat käyttää yliopiston henkilökunta ja opiskelijat. Tämä hoituu kirjautumalla UEF-Finnaan omilla UEF-käyttäjätunnuksilla. KYSin henkilökunta kirjautuu etäkäyttöön.

Varastokirjaston artikkelitilaukset ovat mahdollisia yliopiston henkilökunnalle ja opiskelijoille, jotka ovat liittäneet kirjastokorttinsa UEF-Finnaan.

ukk/FAQ

Miksi verkosta löytämäni artikkeli ei aukea?

KATSO MYÖS

Ilmaisia artikkeleita laillisesti

Alternative access (FinELibin sivuilta)

Varastokirjasto: suora tilaus UEF-Finnan kautta, Yhteislainaus

Kaukopalvelu: tilaus muista kirjastoista

Palaute

Palautelomake

Palautteita käsitellään päivittäin. Helposti korjattavissa olevat asiat ratkaistaan välittömästi, jos ne ovat palvelun kannalta olennaisia ja palvelupolitiikan mukaisia. Kaikki palautteet käsitellään asianomaisessa palvelussa ja lisäksi tarvittaessa kirjaston eri työryhmissä. Palautteet ja niitä seuranneet toimenpiteet käsitellään vuosittain johtoryhmässä johdon katselmuksessa.