Yliopiston EU-toimisto Brysselissä

Itä-Suomen yliopisto perusti ensimmäisenä suomalaisena yliopistona Brysseliin EU-toimiston, jonka tavoitteena on saada yliopistolle enemmän näkyvyyttä ja EU-tutkimusrahoitusta. Toiminta Brysselissä mahdollistaa yliopiston tutkijoille ja johdolle EU:n tiede- ja innovaatiopolitiikan tiiviin seuraamisen sekä entistä tavoitteellisemman verkostoitumisen ja vaikuttamisen.

Itä-Suomen yliopiston EU-toimisto aloitti toimintansa keväällä 2016 Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimiston tiloissa Brysselissä. Itä-Suomen yliopiston EU-toimiston myötä yhteistyö EU-aluetoimiston kanssa tiivistyy entisestään.
.EU-toimisto hankkii aktiivisesti tietoa EU:n tutkimus- ja koulutuspolitiikasta sekä valmisteilla olevista rahoitusohjelmista, jakaa tutkimuksen avaintoimijoille kohdennetusti tietoa ja järjestää yliopiston toimijoille mahdollisuuksia kokouksiin, esittäytymisiin ja tapaamisiin Brysselissä. Tarkoituksena on tukea myös eri tutkimusalojen entistä systemaattisempaa verkostoitumista Euroopassa.

Keskeinen tavoite on luoda ja tiivistää Itä-Suomen yliopiston yhteyksiä komission virkamiehiin, etujärjestöihin ja muihin tärkeisiin tahoihin Brysselissä sekä saada lisää yliopiston omia asiantuntijoita mukaan tutkimuspoliittiseen päätöksentekoon ja ohjelmavalmisteluun.

Tutkimuspalvelupäällikkö Jaana Backman työskentelee yliopiston edustajana Brysselissä.

Yhteystiedot

Jaana Backman
No image.
Nimike
Tutkimuspalvelupäällikkö
Sähköposti
jaana.backman@uef.fi
GSM-numero
0505554446
Suora numero
0294458031
Huoneen tiedot
Kuopio Snellmania 2306
Organisaatio
Itä-Suomen yliopisto
Yliopistopalvelut
Kehittämispalvelut
Toiminnanohjaus ja laatu