Wilma 

Joensuun normaalikoulussa on käytössä sähköinen oppilastietojärjestelmä Wilma. Sen kautta huoltajat ja oppilaat saavat tietoa opetuksesta ja opetusjärjestelyistä. 

Wilmaan tarvitaan käyttäjätunnukset. Huoltajat saavat Wilma-tunnukset postin välityksellä, kun lapsi aloittaa koulunkäynnin. Jos huoltajalla on useampi lapsi perusasteella, hän voi hoitaa kaikkien lasten asioita yhdellä tunnuksella. Oppilaat saavat käyttäjätunnukset koululta. 

Miten koulu käyttää Wilmaa? 

Opettaja merkitsee Wilmaan oppilaan arvioinnit, tulevat kokeet, kokeiden arvosanat, oppilaan poissaolot ja seuraa Wilman kautta kodin poissaoloselvityksiä. Opettaja voi keskustella huoltajan kanssa Wilmassa pikaviestien avulla. Koulu voi laittaa Wilmaan myös tiedotteita, kyselyjä sekä oppilaiden työjärjestykset. 

Miten Wilma palvelee koteja? 

Huoltajat voivat olla Wilman kautta yhteydessä opettajiin opetukseen liittyvissä asioissa ja ilmoittaa oppilaan sairastumisesta. Huoltajat näkevät lapsensa arvosanat eri oppiaineissa ja selvittävät poissaoloja. Wilmassa huoltajat lukevat koulun lähettämiä tiedotteita ja voivat vastata rehtorin tai opettajan lähettämiin kyselyihin. 

Miten Wilma palvelee oppilaita? 

Kaikki oppilaat voivat nähdä Wilman kautta opettajien antamat omat arvosanansa ja omat, opettajan kirjaamat poissaolonsa ja muut merkinnät. Oppilaat voivat olla Wilma-pikaviestien avulla yhteydessä opettajaan ja lukea koulun tiedotteita. Wilman kautta oppilaat voivat myös vastata kyselyihin ja tehdä valinnaisainevalinnat 8. ja 9. luokalla. Työjärjestykset näkyvät oppilaalle Wilmassa 7.– 9.-luokilla. 

Ohjeet Wilman käyttöön: 

1. Avaa selain ja kirjoita osoitekenttään Wilman osoite: https://wilma.pohjoiskarjala.net:8242/ tai klikkaa koulun kotisivun Työkalut-nauhan linkkiä sivun puolivälin paikkeilla.
2. Kirjaudu Wilmaan saamallasi käyttäjätunnuksella ja -salasanalla. On tärkeää kirjoittaa tunnus ja salasana juuri siinä muodossa kuin paperissa lukee (esim. isoilla ja pienillä kirjaimilla on väliä). Salasanan voi vaihtaa ensimmäisen kirjautumisen yhteydessä käytännöllisemmäksi. Tunnuksia ei saa antaa oppilaiden käyttöön. 
3. Wilmassa huoltaja voi tarkastella oppilaan suorituksia ja selvittää poissaoloja sekä lähettää ja vastaanottaa viestejä opettajien kanssa. 
4. Muista kirjautua ulos lopetettuasi Wilman käytön. 
Jos käyttäjätunnus- ja salasana-asioissa ilmenee ongelmia, yhteyttä voi ottaa toimistosihteeri Arja Ratilaiseen (1.–6.-luokat) ja Tuija Wilsoniin (7.–9.-luokat).