Historia- ja maantieteiden laitoksen uudelle opiskelijalle

 

Onnittelut opiskelupaikan johdosta ja tervetuloa opiskelemaan Itä-Suomen yliopiston historia- ja maantieteiden laitokselle! Olethan muistanut ilmoittautua yliopistoon? Ilmoittautumisohjeet ja muuta tarpeellista käytännön tietoa opintojen aloittamiseen löydät yliopistomme uudelle opiskelijalle -sivustolta.

Opinnot käynnistyvät maanantaina 2.9. Päivän tarkempi ohjelma on katsottavissa hakukohteittain olevista liitteistä (Smart Start -oppaat).

Olemme koonneet lisätietoa opintoihin liittyen hakukohteittain. Tutustu oman hakukohteesi materiaaleihin jo ennen syyskuun alkua ja ota tarvittaessa yhteyttä opintojen aloittamiseen liittyvissä kysymyksissä.

Voit tutustua verkkosivuillamme Historia- ja maantieteiden laitokseen ja sen henkilökuntaan. Opiskeluun liittyviä ohjeita löydät opiskelijan käsikirjasta.

Hakukohde Historia

Olet tullut valituksi Itä-Suomen yliopistoon hakukohteesta historia. Pääaineisiin (Suomen historia, yleinen historia) valikoituminen tapahtuu myöhemmin opintojen kuluessa kandidaattiseminaarin ja kandidaattitutkielman suorittamisen yhteydessä. Pääaineen valinta käydään tarkemmin läpi opintojen alussa orientaatiotapaamisissa.

Opintojen alkuun sisältyy opiskelijatuutorointia pienryhmissä. Jos olet jo lukenut historiaa avoimessa yliopistossa tms., pyytäisin sinua ilmoittamaan suorittamistasi opinnoista sähköpostitse maanantaihin 26.8. mennessä. Tarkoituksena on tehdä ryhmäjaot siten, että historian yliopisto-opintoja jo suorittaneet sijoitetaan samaan tuutorointiryhmään.

Laitoksemme opinto-oppaat julkaistaan WebOodissa heinäkuun aikana. Pääset selaamaan opasta ilman Itä-Suomen yliopiston käyttäjätunnusta (Oppaittain → Yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunta  → Historia- ja maantieteiden laitos → Historia → Historia (Suomen ja yleinen historia). Tutkintorakenteet näet myös yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunnan opinto-oppaasta (linkki päivitetään viimeistään elokuussa). Opetusohjelmat löytyvät nettisivuiltamme.

Smart Start historian hakukohde
Vertaistuutoreiden kirje

Ainejärjestön tervehdys ja vertaistuutoreiden esittely sisältyy ainejärjestölehteen (X-Varnitsa), joka postitetaan elokuussa opiskelupaikan vastaanottaneille.

Hyvää kesää ja tapaamisiin 2.9.!

Riikka Myllys
Amanuenssi
050 372 8646
riikka.myllys (at) uef.fi

Hakukohde Maantiede ja ympäristöpolitiikka

Olet tullut valituksi Itä-Suomen yliopistoon hakukohteesta maantiede ja ympäristöpolitiikka. Pääaineisiin valikoituminen tapahtuu viimeistään kandidaattityön yhteydessä. Pääaineen valinta käydään tarkemmin läpi hops-kurssin yhteydessä syyslukukaudella.

Laitoksemme opinto-oppaat julkaistaan WebOodissa heinäkuun aikana. Pääset selaamaan opasta ilman Itä-Suomen yliopiston käyttäjätunnusta (Oppaittain → Yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunta  → Historia- ja maantieteiden laitos → Maantiede →  Maantiede ja yhteiskuntamaantiede tai vaihtoehtoisesti Ympäristöpolitiikka → Ympäristöpolitiikka). Tutkintorakenteet näet myös yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunnan opinto-oppaasta (linkki päivitetään viimeistään elokuussa). Opetusohjelmat löytyvät nettisivuiltamme.

Smart Start maantiede ja ympäristöpolitiikka -hakukohde
Vertaistuutoreiden kirje ja tuutoriesittelyt
Ainejärjestön tervehdys uusille opiskelijoille
Suomen Yhteiskunta-alan Ylioppilaat ry:n tervehdys

Hyvää kesää ja tapaamisiin 2.9.!

Outi Väyrynen
Amanuenssi
050 569 3964
outi.vayrynen (at) uef.fi

Asiakirjahallinnan ja arkistoalan maisteriohjelma

Järjestämme Asiakirjahallinnan ja arkistoalan uusille opiskelijoille infotilaisuuden maanantaina 16.9.2019 klo 12.15 alkaen Metria-rakennuksen salissa M305. Infotilaisuus kestää klo 16 saakka. Toivomme kaikkien uusien opiskelijoiden tulevan paikalle. Käymme läpi muun muassa tutkintorakenteen, opetusohjelman, opintojen hyväksilukemisen ja arkistoharjoitteluun liittyvät käytännöt. Huomioithan, että oikeustieteiden opetus voi alkaa jo ennen infotilaisuuden ajankohtaa.

Suosittelemme Itä-Suomen yliopiston Orientoituminen yliopisto-opiskeluun -opintojaksoa kaikille niille, jotka eivät ole suorittaneet korkeakoulututkintoa Itä-Suomen yliopistossa.

HOPS eli henkilökohtainen opintosuunnitelma tehdään WebOodissa OodiHOPS -sovelluksella. Saat apua HOPSin tekemiseen amanuenssilta.

Laitoksemme opinto-oppaat julkaistaan WebOodissa heinäkuun aikana. Pääset selaamaan opasta ilman Itä-Suomen yliopiston käyttäjätunnusta (Oppaittain → Yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunta  → Historia- ja maantieteiden laitos → Historia → Asiakirjahallinnan ja arkistoalan maisteriohjelma. Tiedekunnan opinto-opas julkaistaan myös Kamussa (linkki päivitetään viimiestään elokuussa). Löydät opetusohjelman nettisivuiltamme.

Voit tutustua verkkosivuillamme Historia- ja maantieteiden laitokseen ja sen henkilökuntaan. Opiskeluun liittyviä ohjeita löydät opiskelijan käsikirjasta. Myös uusille maisteriopiskelijoille suunnattuun materiaaliin kannattaa tutustua.

Voit ottaa meihin yhteyttä opintoihin liittyvissä kysymyksissä.

Hyvää kesää ja tapaamisiin syksyllä!

Riikka Myllys                                             Lauri Partanen
Amanuenssi                                              Yliopisto-opettaja
050 372 8646                                            050 439 4528
riikka.myllys (at) uef.fi                            lauri.partanen (at) uef.fi