Tutkinnon hakeminen

Yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunnan myöntämiä tutkintoja haetaan lomakkeilla, jotka palautetaan omalle laitokselle. Tutkintotodistus myönnetään kolmen viikon kuluessa hakemuksen saapumisesta.

Miten varmistan valmistumiseni lukukauden lopussa?

Huom! Lukuvuoden päättyessä todistushakemuksia jätetään runsaasti, minkä vuoksi todistuksen toimitusaika voi olla normaalia kolmea viikkoa pidempi.

Varmistaaksesi valmistumisesi lukukauden lopussa, noudata seuraavia jättöpäiviä:

  • kevätlukukausi: pro gradu 30.4. mennessä, todistushakemus 31.5. mennessä
  • syyslukukausi: pro gradu 31.10. mennessä, todistushakemus 30.11. mennessä

Huom! Opinnäytteitä ja todistuksia käsitellään jatkuvasti normaalissa aikataulussa - kyseisillä deadlineilla varmistetaan, että opiskelija niin halutessaan saa todistuksensa lukukauden loppuun mennessä.

Tutkintotodistukset kirjataan sille päivälle, jolloin todistushakemus on saapunut tai viimeinen opintosuoritus (esim. pro gradu -tutkielma) on arvosteltu ja tallennettu opintorekisteriin.

Mitä valmistumisen jälkeen?

Valmistuttuasi muista liittyä Itä-Suomen yliopiston alumniverkostoon. Lue lisää liittymisestä ja alumnitoiminnasta yliopiston viestinnän sivuilta >>

Itä-Suomen yliopisto työllistää tällä hetkellä noin 3000 henkilöä. Lue lisää yliopistosta työnantajana, mikäli ura yliopistossa kiinnostaa. 

Sinulla on myös mahdollisuus hakeutua jatko-opintoihin. Lisätietoja jatko-opinnoista saat yliopiston tohtorikoulu-sivuilta.

Auta tulevia ja parhaillaan opiskelevia opiskelijoita kertomalla oma uratarinasi toissa.fi -sivustolla