Hyvä uusi opiskelijamme!

Lämpimät onnittelut opískelupaikan johdosta ja tervetuloa opiskelemaan farmasiaa Itä-Suomen yliopistoon! Olet valinnut mielenkiintoisen alan, jossa sinulla on valmistumisesi jälkeen useita eri työllistymismahdollisuuksia lääkehuollon sektoreille.

Olethan muistanut ilmoittautua yliopistoon? Ilmoittautumisohjeet sekä muuta tarpeellista käytännön tietoa opintojen aloittamiseen löydät Kamusta yliopistomme Uudelle opiskelijalle -sivulta. Tutustuthan opintojesi jouhevan aloituksen takaamiseksi tähän uuteen opiskelijan verkkomateriaaliin syyskuun alkuun mennessä ennen opintojesi käynnistymistä kampuksilla. Uuden opiskelijan materiaali päivittyy jatkuvasti.

Mikäli sinut on valittu farmaseutti tai farmaseutti + proviisori -koulutusohjelmiin, opintosi alkavat maanantaina 3.9.2018 Kuopion kampuksella Orientaatio yliopisto-opiskeluun (ORI) -opintojaksolla. Viikon aikana tutustut laitoksen henkilökuntaan sekä kuulet tarkemmin tulevista opinnoista ja opintoihin liittyvistä käytännöistä. Viikon aikana tarjotaan runsaasti opiskelussa tarvittavaa korvaamatonta tietoa ja aloitetaan opiskelu pakollisilla opintojaksoilla, joten varaudu olemaan paikan päällä läsnä heti maanantaiaamuna! Tiistaina 4.9. alkaa pakollinen Lääkkeet terveydenhuollossa -opintojakso.

Mikäli sinulla on aiemmin suoritettuna kemian, ihmisen anatomian ja fysiologian opintoja tai jokin luonnontieteen alan tutkinto, sinun on mahdollista tulla aloittamaan opintosi 6.8. alkavalla pakollisella Farmakokinetiikka-opintojaksolla ja 7.8. alkavalla valinnaisella Kasvirohdokset ja ravintolisät -opintojaksolla. Sinun on mahdollista suorittaa muitakin 2. vuoden opintoja jo ensimmäisenä syksynä (mm.  Farmakologia ja toksikologia, Ruotsia farmasian opiskelijoille), jos saat hyväksilukuja 1. syksyn opinnoista. Valinnaisten opintojen tarjontaa kannattaa myös tarkastella.

Mikäli olet jo suorittanut farmaseutin tutkinnon ja tulet jatkamaan suoraan kaksivuotiseen proviisorin koulutusohjelmaan, opintosi alkavat jo ti 14.8.2018 klo 9.15 Proviisoriopintojen suunnittelu ja portfolio (PSP) -opintojaksolla. Lähitapaamisiin osallistuminen on tällä opintojaksolla pakollista eli tiistaina 14.8. sinun on tultava paikalle (tai pakottavissa poissaoloissa otettava opettajaan yhteyttä etukäteen ja tehtävä korvaava tehtävä). Samana päivänä PSP-opintojakson aloituksen kanssa pidetään myös eri oppiaineiden esittelytilaisuus, jossa oppiaineet esittelevät opetustaan ja tutkimustaan sekä kertovat graduaiheistaan. Pääainevalinnat tehdään heti syyskuun alussa. Pakollisia opintoja voi alkaa pääaineesta riippuen jo ennen kuin päätökset pääainevalinnoista on tehty.

Jo kesän aikana voit tutustua laitokseemme osoitteessa www.uef.fi/farmasia. Opinto-oppaat ovat luettavissa WebOodissa kohdassa 'Opintojaksot/Opetus' -> Oppaittain. WebOodin oppaita voit selailla ilman kirjautumista eli siihen ei vaadita yliopiston käyttäjätunnusta. Lukari-palvelussa on nähtävissä vuosikurssikohtaiset lukujärjestykset. Ja hei, voit myös tutustua alaan ja apteekkityöhön mm. vierailemalla asiakkaana kotipaikkakuntasi apteekissa!

Mikäli sinulla on kysyttävää opintoihisi liittyen, voit ottaa yhteyttä koulutussuunnittelija Päivi Anneli Hartikaiseen (paivianneli.hartikainen(at)uef.fi). Huomioithan kuitenkin, että Päivi on lomalla 9.-11.7. ja 16.7.-5.8. välisenä aikana.

Tapaamisiin syksyllä!

Farmasian laitoksen väki

 

Hyödyllisiä linkkejä:

Farmasian SmartStart-opas

1. kuukauden lukujärjestys

Ohjeita lukuvuonna 2017-2018 poissaolleiksi ilmoittautuneille

Opetuutoreiden kirje

Kirje hakijoille 2018

Kirje maisterihaun hakijoille 2018

 

Aikaisempien opintojen hyväksilukua (korvaavuus ja sisällyttäminen) haetaan sähköisillä hakulomakkeilla, jotka löytyvät UEF asiointipalvelusta (asiointi.uef.fi).