Hyeena ry:n tervehdys

Heippa hei ja onnea uudesta opiskelupaikastasi!

Tervetuloa Kuopioon, muailman nappaan, opiskelemaan luonnontieteitä! Onpa tuleva opiskelualasi ympäristötiede tai sovellettu fysiikka, Hyeena ry on oma ainejärjestösi - tukesi ja viihdyttäjäsi.

Ainejärjestön tarkoituksena on pitää huolta opiskelijoiden hyvinvoinnista niin virallisella kuin epävirallisella tasolla. Ainejärjestö ajaa opiskelijoiden etuja ja järjestää erilaisia tapahtumia sekä muuta mukavaa puuhaa. Hyeena järjestää mm. alkoholittomia hengareita, erilaisia bileitä, eeppisiä excursioita, sitsejä… Hyeenan kautta pääset tutustumaan myös esimerkiksi ammattijärjestöihin, yrityksiin, vanhempiin opiskelijoihin, muiden ainejärjestöjen menoon ja vuosikurssikavereihisi. Ainejärjestön yksi tärkein tarkoitus onkin yhdistää opiskelijoita!

 

Hyeenaan ja sen jäseniin (eli laumaan) pääsee paremmin tutustumaan meidän ikiomalla kahvihuoneellamme, jossa eri vuosikurssien opiskelijat viettävät aikaansa luentojen lomassa nauttien kahvia, pelaten pelejä, jutellen toistensa kanssa ja niin edelleen. Hyeenahuone tarjoaa kaikenlaista viihdykettä ja on kaikille avoin oma olohuone yliopistolla. Jos ainejärjestötoiminta kiinnostaa, kannattaa huoneelle tulla mukaan katselemaan menoa. Etsimme vuosittain uusia innokkaita jäseniä Hyeenan hallitukseen, joita kiinnostaa vaikuttaa järjestön toimintaan ja järjestää kaikennäköisiä tapahtumia!

 

Voit tsekata lisää vaikka heti osoitteessa www.hyeena.net, instagramissa nimimerkillä hyeenary, sekä facebookista sivuilta Hyeena ry. Jäseneksi järjestöömme kannattaakin liittyä heti! Se onnistuu noudattamalla Hyeenan nettisivuilta löytyviä ohjeita. Hyeenan jäsenenä pääset mm. sähköpostilistallemme, Hyeena ry:n viralliseen facebook-ryhmään, pääset reissuillemme mukaan vain hyeenoille tarkoitettuun hintaan (eli edullisemmin) ja, mikä tärkeintä, olet oikeutettu kantamaan Hyeenan punaista turkkia, opiskelijoiden kuuluisaa tunnusmerkkiä eli haalareita! Viimeistään Hyeena tulee tutuksi opintojen alkaessa syyskuun alussa, nähdään siis silloin! Järjestämme heti ensimmäisten viikkojen aikana syyskuussa paljon ohjelmaa, joista suuri osa on suunnattu erityisesti teille, uusille opiskelijoille. Hyeenassa on savolaisittain sanottuna haaskaa laamassa!

Odotan innolla, että pääsen tapaamaan teitä ja kertomaan lisää! Tervetuloa ja nähdään siis syksyllä!

Heidi Malinen

Hyeena ry hallituksen puheenjohtaja

Ensimmäisen viikon tärkeimmät päivät:

Su 2.9. Suojakännit @ Ale pupi

Hyeena ottaa varaslähdön lukuvuoteen ja kokoaa opiskelijat yhteen kesälaitumilta päivää ennen syyslukukauden alkua. Tapahtumassa ohjelma on täysin vapaa. Tule paikalle niin näet etukäteen millainen porukka sinua ylipistolla odottaa. Nautitaan kesän viimeisestä päivästä yhdessä laumana! Jos intoa ja uskallusta riittää, voit tulla vanhempien opiskelijoiden seuraksi jo Valkeisenlammelle keskustan laitamille ennen Ale Pupiin siirtymistä.

Ma 3.9. Tutustumisilta @ Henry’s pub

Ensimmäinen päivä yliopistolla takana, huh kun jännää! Illalla menemme Henkkaan rentoutumaan, jossa on tarkoitus tutustua toisiimme hallituksen ja tuutoreiden johdolla. Paikalla on Hyeenoita vauvasta (fukseista) vaariin (valmistuneisiin). Illalla jatketaan satamaan ravintola Albatrossin puolelle vuoden poikkitieteellisiin aloitusbileisiin!

Ke 5.9. Fuksihengarit @ Lukema

Hengarit on alkoholiton tapahtuma, jossa syödään Hyeenan tarjoamia ruokia ja hengaillaan vapaasti laumalaisten kanssa esimerkiksi pelaillen pelejä tai ommellen haalarimerkkejä. Syksyn ensimmäiset hengarit on tarkoitettu erityisesti teille fukseille, sillä näissä on hyvää aikaa suunnitella tulevaa kaupunkisuunnistusta…

To 6.9 Kaupunkisuunnistus @ Kuopion kaupunki

Tässä suunnistuksessa ei juosta hiki hatussa kartan ja kompassin kanssa, vaan tutustutaan opiskelijatovereihin sekä Kuopion kauniiseen kaupunkiin rennoissa merkeissä. Varmasti syksyn ja tähänastisen yliopistourasi paras ja ikimuistoisin reissu, jota et halua missata!

 

Lisäksi heti syksyllä luvassa muun muassa akateemiset pöytäjuhlat eli sitsit, Hyeenan ysäribileet, kastajaiset (eli uudelleensyntyminen, pääsy tiedeyhteisön jäseneksi, nouseminen vastasyntyneestä pennusta täysivaltaiseksi Hyeenaksi), kostajaiset (edellisen jälkipuinti), s(yys)excut ja muuta hauskaa!