Hyeena ry:n tervehdys

Hei Sinä ja onneksi olkoon uudesta opiskelupaikastasi!

Tervetuloa Kuopioon opiskelemaan luonnontieteitä! Saavutpa opiskelemaan sovellettua fysiikkaa tai ympäristötiedettä, taustatukenasi toimii ainejärjestö Hyeena ry.

 

Ainejärjestön tarkoituksena on pitää huolta opiskelijoiden hyvinvoinnista niin virallisella kuin epävirallisemmallakin tasolla. Ainejärjestö ajaa opiskelijoiden etuja yliopistolla ja järjestää paljon mukavaa puuhaa.  Hyeena järjestää mm. alkoholittomia hengareita, erilaisia bileitä, eeppisiä excursioita, sitsejä… Hyeenan kautta pääset tutustumaan myös mm. ammattijärjestöihin, yrityksiin, vanhempiin opiskelijoihin, muiden ainejärjestöjen menoon ja ennen kaikkea vuosikurssitovereihisi.

Arkipäiväisemmin Hyeenaan ja Hyeenalaisiin törmää yliopistolla omalla kahvihuoneellamme, johon eri vuorikurssien opiskelijat, niin ympältä kuin fysiikalta, kokoontuvat luentojen lomassa nauttimaan kupposesta (pannullisesta) kahvia ja jutustelemaan toistensa kanssa. Hyeenahuone on kaikille avoin oma pieni olohuoneemme yliopistolla. Ja jos ainejärjestötyöt kiinnostaa, mikä olisikaan parempi paikka soluttautua mukaan kuin tulemalla katsomaan menoa huoneellemme missä aktiivit hengaavat päivittäin. Hyeena ry etsiikin vuosittain uusia aktiivisia jäseniä hallitukseen järjestämään tapahtumia ja pyörittämään ainejärjestön toimintaa, uudet opiskelijat ovat erityisen tervetulleita! Hyeenassa on savolaisittain sanottuna haaskaa laamassa!

Laumaelämäämme voit kurkistaa vaikka heti osoitteessa www.hyeena.net. Jäseneksi liittyminen onnistuu noudattamalla Hyeenan sivuilta löytyviä ohjeita – voit hoitaa liittymisen halutessasi jo ennen opiskelujen alkua! Hyeenan jäsenenä pääset mm. sähköpostilistallemme, Hyeena ry:n viralliseen facebook ryhmään, pääset reissuillemme mukaan vain hyeenoille tarkoitettuun hintaa ja olet oikeutettu kantamaan Hyeenan punaista turkkia elikkästä haalareita! Viimeistään Hyeena tulee tutuksi opintojen alkaessa syyskuun alussa. Järjestämme heti ensimmäisten opiskeluviikkojen aikana tiivisti tapahtumia, jotka ovat erityisesti teille uusille opiskelijoille suunnattuja!

Vielä kerran tervetuloa kalakukkojen luvattuun maahan ja mukavaa kesän jatkoa! Nähdään syksyllä!

Heikki Tenhunen,

Hyeena ry hallituksen puheenjohtaja

Syksyn tapahtumia

To 31.8 Suojakännit @ Alepub

Hyeena ottaa varaslähdön lukuvuoteen ja kokoaa opiskelijat yhteen kesälaitumilta päivää ennen syyslukukauden alkua. Tapahtumassa ohjelma on täysin vapaa. Tule paikalle niin näet etukäteen millainen porukka sinua ylipistolla odottaa J Nautitaan kesän viimeisestä päivästä yhdessä laumana! Jos intoa ja uskallusta riittää, voit tulla vanhempien opiskelijoiden seuraksi jo Valkeisen lammelle keskustan laitamille ennen Ale Pupiin siirtymistä.

Pe 1.9 Tutustumisilta @ Henry’s pub

Ensimmäinen päivä yliopistolla takana, huhhuh! Illalla suuntaamme Henkkaan rentoutumaan missä tulee tutuksi Hyeenan koko lauma, hallituksen ja tuutorikunnan johdolla. Paikalla on Hyeenoita vauvasta (fukseista) vaariin (valmistuneisiin). Iltasemmalla jatketaan satamaan ravintola Albatrossin puolelle vuoden poikkitieteellisiin aloituskinkereihin. Ilmaiseksi sisään, jippikaijei!

3.9 Puistohengausta @ Valkeinen (lampi keskustassa)

Vastahan se yliopisto alkoi ja nyt jo viikonloppu! Höh! Jottei parin informaatioähkyisen päivän jälkeen tule tyhjä olo kokoontuu Hyeenalauma poikkitieteellisesti muista ainejärjeistöistä vahvistettuna Valkeisen lammelle viettämään viikonloppua pussikaljoittelun merkeissä. Jottei aika käy vahingossakaan pitkäksi paikalle tuodaan ainakin frisbeetä, mölkkyä, lentopalloa yms. kivaa pientä puuhastelua.

Ti 5.9 FuksiHengarit @ Lukema

Hengarit on alkoholiton tapahtuma, jossa syödään Hyeenan tarjoamia ruokia ja hengaillaan vapaasti laumalaisten kanssa. Sään salliessa viihdytään pihalla pelaten esim. mölkkyä, muutoin hengaillaan Lukemalla seurustellen, pelaillen lautapelejä tai katsomalla vaikka jotain ohjelmaa. Syksyn ensimmäiset hengarit on tarkoitettu erityisesti teille fukseille. Näissä hengareissa on myös hyvää aikaa fuksien suunnitella tulevaa kaupunkisuunnistusta…

Ke 6.9 Kaupunkisuunnistus @ Kuopion kaupunki

Tässä suunnistuksessa ei juosta hiki hatussa kartan ja kompassin kanssa, vaan tutustutaan opiskelijatovereihin sekä Kuopion kauniiseen kaupunkiin rennoissa merkeissä. Varmasti syksyn

 ja tähänastisen yliopistourasi paras ja ikimuistoisin reissu, jota et halua missata!!!!!

 

Lisäksi heti alkusyksystä luvassa muun muassa akateemiset pöytäjuhlat eli sitsit, Hyeenan ysäribileet,  kastajaiset (eli uudelleensyntyminen, pääsy tiedeyhteisön jäseneksi, nouseminen vastasyntyneestä pennusta täysivaltaiseksi Hyeenaksi), kostajaiset (edellisen jälkipuinti), s(yys)excut ja muuta haaskoo!