Opetus

Itä-Suomen yliopistolla ei ole toistaiseksi  metsäbiotalouden koulutusohjelmaa, mutta biotalous on aiheena sisällä monessa eri alan kouluksessa. Tarkemmin oheisesta listauksesta.

Tulossa avoimina verkko-opintoina kurssi "Metsäbiotaloudesta moneksi" kurssi. Kurssi löytyy pilotoinnin jälkeen Openbio oppimisympäristöstä ja on avoin kaikille yliopiston kanditutkintoa tekeville tieteenalasta riippuamatta. Kurssi on avoin myös Karelia-amk opiskelijoille sekä lukiolaisille. Kurssi suunniteltiin ja toteutetaan yhteistyössä Karelian ammattikorkeakoulun ja Metsäkoulutus ry:n kanssa. Kurssin rakentamista ja kehittämistä tukivat Metsämiesten Säätiö (tiedote: http://www.mmsaatio.fi/www/fi/rahoituksen_tuloksia/2017.php?we_objectID=1088) sekä Saastamoisen Säätiö. Metsäkasvatus ry sivuilla julkaistiin asiaa koskeva blogi 30.1.2018 (http://www.metsäkoulutus.fi/openbio-metsabiotaloudesta-moneksi/)

Linkki kurssiin tulee näille sivuille kohtaan Biotalouteen liittyvät muut kurssit pilotoinnin jälkeen syksyllä 2018. Maistiaisia kurssista ja sen sisällöistä MMT Piritta Torssosen esityksessä Joensuu Normaalikoulun lukiossa 23.1.2018 https://youtu.be/mkmwvsfEuD8