Kuopion kampus


Kuopion kampus sijaitsee kauniissa vehreässä ympäristössä, aivan järven rannalla. Kuopion yliopistollinen sairaala on aivan kampusalueen vieressä ja keskustaankin pääsee nopeasti kävellen.

Kuopion tiedepuiston Technopolis on lähellä kampusta, joten tiede, tutkimus ja yrityselämä kohtaavat luontevasti.

Kuopion kampuksen lähes 7000 tutkinto-opiskelijaa pitävät huolen siitä, että kampuksella käy kuhina.  Kampuksen monipuoliset ravintolapalvelut tarjoavat vaihtoehtoja lounas- tai kahvihetkelle.

Opiskelijalle tärkeät palvelut ovat Kuopion kampuksella lähellä. Ylioppilaskunnan toimisto sijaitsee kampuksella, ja terveydenhoitopalvelutkin aivan kivenheiton päässä kampusalueesta.

Savilahden alue, jossa kampus sijaitsee, on jatkuvasti kehittyvä kohde. Suunnitteilla on elämää kuhiseva kaupunginosa, jossa olisi mahdollisuus opiskella, tehdä töitä ja asua.

Kuopio

Kuopio on paljon muutakin kuin kalakukkoa. Kaupunki tunnetaan Puijon tornista, eloisasta toristaan sekä ja Kuopio tanssii ja soi -festivaalista.

Kuopio on Itä-Suomen suurin ja Suomen kahdeksanneksi suurin kaupunki, jossa asustaa 105 000 ihmistä.
Kuopiossa on elinvoimainen kaupunki, jota ympäröi kaunis luonto. Kaupunki elää nykypäivää ja kehittyy koko ajan, mutta ei kuitenkaan unohda juuriaan. Kuopio on houkutteleva asumispaikka, sillä kaupungissa yhdistyvät erinomainen palvelutaso ja viihtyisyys. Lukuisat lenkkipolut ja ladut sekä laskettelurinteet ja uimastadion tarjoavat kuopiolaisille monipuoliset harrastusmahdollisuudet.

Kulttuurinnälkäiselle Kuopio antaa paljon. Kuopion viinijuhlat, Kuopio RockCock sekä Kuopio tanssii ja soi -festivaali tarjoavat jokaiselle jotakin. Ei sovi myöskään unohtaa kaupungin laajaa museo-, teatteri- ja konserttitarjontaa.


Linkit:
Kuopion kaupungin verkkosivut
Kuopion kaupunki Facebookissa
Kuopio Wikipediassa
Kuopion seudun karttapalvelu