Työelämään

Opiskelija tai vastavalmistunut, kaipaatko tukea opintojen ja uran suunnitteluun, työharjoitteluun tai työnhakuun liittyviin kysymyksiin? Itä-Suomen yliopiston Ura- ja ohjauspalvelut tarjoavat opiskelijoille ohjausta ja neuvontaa sekä erilaisia koulutuskokonaisuuksia tavoitteena tukea opinto- ja urasuunnittelua sekä valmistumisen jälkeistä laadukasta sijoittumista työelämään.

Urapalvelujen vuosittain keräämät valmistuneiden sijoittumis- ja uraseurantatiedot ovat niin opiskelijoiden kuin oppiaineidenkin hyödynnettävissä.  Elinkeinoelämälle urapalvelut on linkki yliopiston opiskelijoihin ja vastavalmistuneisiin. Työnantajilla on mahdollisuus hakea urapalvelujen kautta harjoittelijoita, opinnäytetyöntekijöitä tai varsinaisia työntekijöitä sekä apua erilaisten rekrytointi- tai esittelytilaisuuksien järjestämiseksi opiskelijoille eri kampuksilla. Katso urapalvelut työnantajille.

Suomen Akateemisten rekrytointipalvelujen Aarresaari-verkoston ylläpitämän Aarresaari-sivuston työpaikat löydät sivulta Työ- ja harjoittelupaikat sekä opinnäytetyötarjoukset ellei työnantajan kanssa ole tiedottamisesta erikseen muuta sovittu.

Itä-Suomen yliopiston opiskelijoille tarkoitetut ohjeet ja materiaalit on siirretty UEF//Kamuun, Opiskelijan käsikirjaan. Kamusta löydät tietoa mm. uraohjauksesta ja -neuvonnasta, urasuunnittelun ja työnhaun koulutuksista ja työharjoittelusta.