Opiskelijakortti ja opiskelijaedut

Ylioppilaskunnan jäsenenä olet oikeutettu opiskelijakorttiin ja sen myötä useisiin etuihin ja palveluihin. Opiskelijoiden edunvalvonnasta vastaa Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta eli ISYY.

Opiskelijakortin tilaus

Tilaa korttisi sen jälkeen, kun olet ilmoittautunut yliopistoon ja maksanut ylioppilaskunnan jäsenmaksun.

Opiskelijakortti tilataan frank.fi-verkkosivuilta ja maksetaan joko suomalaisen verkkopankin kautta tai luottokortilla. Frankin sivuilta saat myös lisätietoa korteista, kortilla saatavista alennuksista sekä Frank Appistä ja siihen aktivoitavasta digitaalisesta opiskelijakortista.

Kortti kannattaa tilata mahdollisimman aikaisin, jotta saat hyödynnettyä jäsenetusi täysimääräisesti.

Yksityiskohtaisemmat ohjeet opiskelijakortin tilaamisesta löytyvät ISYY:n sivulta.

Opiskelijaedut

Olet oikeutettu opiskelijaetuihin lukukauden alusta eli 1.8. alkaen (keväällä aloittavat 1.1. alkaen).

Ruokailu

Opiskelijakortilla saat opiskelijahintaisen lounaan niistä yliopiston opiskelijaruokaloista, jotka ovat Kelan ateriatuen piirissä. Tarkemmat tiedot kampusalueiden ravintoloista ja hinnoista löydät täältä.

Jos et ehdi saada opiskelijakorttia ennen opintojesi alkua, voit saada opiskelijahintaisen lounaan syyskuun ajan joko opiskelutodistuksella tai WebOodista tulostetulla perustietosivulla + kuvallisella henkilöllisyystodistuksella. Opiskelutodistuksen voit pyytää opinto- ja opetuspalveluista (mieluiten sähköpostitse opiskelu(at)uef.fi). Perustietosivun voit tulostaa WebOodista kohdasta 'Muut toiminnot' -> 'Omat perustiedot' -> Tulosta selaimesta kyseinen sivu (ks. malli).

Matkustaminen

Opiskelijakortillasi saat matka-alennukset junalipuista sekä kaukoliikenteen busseista. 

Opiskelijakortin tilauksessa kestää kuitenkin joitakin viikkoja. Jos sinulle tulee tarvetta matkustaa junalla tai Matkahuollon busseilla ennen kuin olet saanut varsinaisen opiskelijakorttisi, joudut hankkimaan VR:ltä ja Matkahuollosta tilapäiset alennustodistukset tai -kortit. Junamatkustamista varten tulosta verkosta tilapäinen todistus opiskelija-alennuksen saamiseksi VR:n junissa. Todistukseen tarvitset oppilaitoksen varmennuksen, jonka saat opintopalveluista.​ Todistus on voimassa 3 kuukautta. ​Matkahuollon opiskelijakortin saat Matkahuollon toimipaikoista. Matkahuollon opiskelijakorttia varten tarvitset yhden passikuvan ja Matkahuollon opiskelijatodistuksen. Todistukseen on haettava oppilaitoksen varmennus, jonka saat opintopalveluista.​ Voimassaolotarra (lukukausi ja lukuvuosi) korttiin maksaa 10 euroa. 

Paikallisbussiliikenteen eduista voit katsoa tarkemmin kampuskaupungeittain: Joensuu, Kuopio ja Savonlinna.

Terveydenhuolto

Ylioppilaskunnan jäsenenä olet myös oikeutettu Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) terveyspalveluihin edullisella opiskelijahinnalla. YHTS:n palveluja voi käyttää kaikki ylioppilaskunnan jäsenmaksun maksaneet perustutkintoa eli kandidaatti- tai maisteriopintoja suorittavat opiskelijat. Tutustu palveluihin tarkemmin YTHS:n sivuilla.

Muut alennukset

Opiskelijakortilla saat alennusta myös kampuskaupunkien eri liikkeissä. Opiskelija-alennuksesta ei välttämättä ole tiedotettu erikseen vaan sitä kannattaa kysellä ostosten yhteydessä.