UEFin opiskelijoiden ohjeet ja palvelut siirtyvät Kamuun

UEFissa on käynnissä viestinnän osalta muutos, jonka seurauksena opiskelijoille tarjottavat palvelut ja ohjeet siirretään opiskelun verkkosivuilta (www.uef.fi/opiskelu) opiskelijoiden digitaaliseen työympäristöön Kamuun. Kamuun kirjaudutaan uef-tunnuksilla. Ohjeet ja palvelut niille, joilla ei ole uef-tunnuksia, löytyvät edelleen opiskelun verkkosivuilta. Näitä ryhmiä ovat lähinnä hakijat ja takaisin opiskelemaan hakeutuvat tutkinto-opiskelijat.

Kamu on rakenteilla, ja toistaiseksi sieltä löytyvät opiskelua koskevat ajankohtaiset uutiset ja tapahtumat sekä Opiskelijan käsikirja, johon on koottu opiskelijoille suunnatut palvelut sekä opiskelua koskeva yleinen ohjeistus.

Tällä hetkellä tiedot on jaoteltu seuraavasti:

Englanninkielistä Kamua ei ole vielä toteutettu, englanninkieliset ohjeet opiskelijoille ovat toistaiseksi julkisivuilla http://www.uef.fi/en/studies.

Tiedottaminen on siirtynyt Yammeriin

Opiskelijoille on aiemmin tiedotettu opiskeluun liittyvistä asioista muun muassa verkkosivujen, Moodlen, sähköpostin ja WebOodin kautta. Viestintäkanavia on ollut paljon, eikä kaikki tieto ole välttämättä saavuttanut opiskelijoita halutusti.

Nyt niin opiskelijoiden kuin henkilöstönkin sisäisen viestinnän pääkanavaksi on avattu Yammer. Kaikkia opiskelijoita koskevaa tietoa jaetaan UEF Opiskelijat -ryhmässä. Yksittäistä kurssia, vuosikurssia, pääainetta yms. varten voivat opettajat, ohjaajat ja kurssien vetäjät – mutta myös opiskelijat itse – perustaa Yammer-ryhmiä, joissa voidaan tiedottaa aiheeseen liittyvistä asioista sekä käydä keskusteluja.

Yammerista on tarjolla yksinkertainen ja maksuton sovellus, jonka voi ladata omalle puhelimelle tai tabletille puhelimen sovelluskaupasta. Silloin keskusteluihin pääsee käsiksi mistä tahansa ja milloin tahansa.

Kuinka löydän tietoa Kamusta

Kamun etusivulla näet UEFin ajankohtaiset uutiset ja tapahtumat. Voit personoida sivua itse niin, että halutessasi näet vain yhden tai vastaavasti kaikkien kampusten uutiset ja tapahtumat. Voit myös valita etusivulle suosikkityökalusi.

Opiskelijan käsikirjassa on kaikille opiskelijoille tarkoitetut ohjeet opiskeluun. Ohjeet on siirretty käsikirjaan julkisilta opiskelu-sivuilta.

Opiskelijan käsikirjanäkymä koostuu tietyn aihekokonaisuuden/palvelun sisältävistä korteista. Korttiin on koottu saman aihekokonaisuuden sivut. Kortin etusivulla eivät näy välttämättä kaikki korttiin kuuluvat sivut vaan siihen on nostettu kunkin hetken tärkeimmät tai käytetyimmät sivut.

Kun klikkaat kortin otsikkoa (>> näytä kaikki):

 

…saat näkyviin kaikki korttiin liitetyt sivut:

 

Jos korttinäkymä ei hahmotu, tai tietoa on vaikea löytää, kannattaa kokeilla hakua, se toimii Kamussa hyvin:

 

Kamu kehittyy

Opiskelijan käsikirjan lisäksi Kamuun luodaan opintoyhteisöjä, joissa oppiaineet/yksiköt tiedottavat toiminnastaan ja ajankohtaisista asioista. Ensimmäiset opintoyhteisöt aloittavat toimintansa kevään 2017 aikana. Opintoyhteisöjen myötä myös oppiaine- ja koulutuskohtaiset materiaalit siirtyvät pikkuhiljaa Kamuun.

Myös Opiskelijan käsikirja kehittyy sitä mukaa, kun oppiaine- ja koulutuskohtaisia sisältöjä tuodaan Kamuun. Toistaiseksi Opiskelijan käsikirjaan on tehty kortti ’Ohjeet tiedekunnittain’, josta ohjataan tiedekuntien sivujen kautta oppiaineiden/yksiköiden sivuille tarkempiin opintojen sisältöjä koskeviin ohjeisiin.