Ensimmäiseksi vuodeksi poissaolevaksi ilmoittautuneiden perustutkinto-opiskelijoiden ilmoittautuminen

Yliopistoon ilmoittautumisesta on säädetty yliopistolaissa. Tämä ohje koskee niitä alempaa ja/tai ylempää korkeakoulututkintoa suorittamaan hyväksyttyjä opiskelijoita, jotka ovat ilmoittautuneet ensimmäiseksi (tai useammaksi) vuodeksi poissaolevaksi yliopistoon ja aloittavat opiskelunsa lukuvuonna 2016-2017.

Lukuvuosi ja ilmoittautumisaika

Itä-Suomen yliopiston lukuvuosi alkaa 1. elokuuta ja päättyy 31. heinäkuuta. Yliopistolain mukaan opiskelijoiden on ilmoittauduttava jokaisena lukuvuonna läsnä- tai poissaolevaksi. Opiskelija, joka ei ilmoittaudu yliopistoon ilmoittautumisaikana menettää opiskeluoikeutensa ja hänet poistetaan yliopiston kirjoilta. Kirjoiltapoistetun on haettava yliopistolta oikeutta päästä uudelleen opiskelijaksi.

Ilmoittautumisaika lukuvuodelle 2016–2017 on 2.5.–15.9.2016.

Läsnäolevaksi ilmoittautuminen

Yliopistoon ilmoittaudutaan sähköisesti WebOodissa. Jos sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia, ne kannattaa hankkia, koska se helpottaa ilmoittautumista. Verkkopankkitunnuksia tarvitset ensin UEF-käyttäjätunnuksesi aktivoimiseen ja sen jälkeen ilmoittautumiseen opiskelijarekisterin verkkopalvelussa eli WebOodissa.

Läsnäolevaksi ilmoittautumisen yhteydessä maksetaan ylioppilaskunnan jäsenmaksu verkkopankkitunnuksilla.

Ilmoittautuminen WebOodissa:

• Lue ohje UEF-käyttäjätunnuksen aktivoinnista. Toimi ohjeiden mukaan.
  • Pääset kirjautumaan WebOodiin noin tunnin kuluttua siitä kun olet aktivoinut tunnuksesi verkkopalvelussa. Kirjaudu omilla tunnuksellasi WebOodiin.
  • Ilmoittautuminen tehdään WebOodin kohdassa 'Muut toiminnot' -> 'Lukukausi-ilmoitt.' (linkki WebOodin vasemmassa valikossa). Ilmoittautumisessa on 4 vaihetta, ja jokaisessa vaiheessa on ohjeet.
  • Tilaa opiskelijakortti

Jos sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia, voit tulostaa WebOodista maksulomakkeen, jolla maksat jäsenmaksun pankkiin ja toimitat tositteen maksusta opintopalveluihin, koska maksutiedot eivät siirry automaattisesti pankista opiskelijarekisteriin.

Ylioppilaskunnan jäsenyys ja jäsenmaksut

Opiskelijan edunvalvontaan liittyvät asiat hoitaa ylioppilaskunta. Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta toimii kolmella kampuksella.

Kaikki perustutkintoa eli alempaa ja/tai ylempää korkeakoulututkintoa suorittavat ovat automaattisesti ylioppilaskunnan jäseniä. Ylioppilaskunnan edustajiston päättämän jäsenmaksun suuruus koko lukuvuodelta on 126 euroa, pelkästään syys- tai kevätlukukaudelta 65 euroa. Ylioppilaskunnan jäsenmaksu sisältää YTHS-maksun.

Ylioppilaskunnan jäsenmaksun lisäksi voit maksaa vapaaehtoisia maksuja, jotka ovat kehitysyhteistyömaksu (5 €) ja ylioppilaslehti Uljaan kotiinkantomaksu (16,5 €). Liikuntamaksuja voi maksaa ylioppilaskunnan toimistolla, lisätietoa osoitteesta sykettä.fi.

Yliopiston käyttäjätunnuksen aktivointi

Yliopisto-opintojesi aikana tarvitset UEF-käyttäjätunnuksen, jolla pääset kirjautumaan mm. yliopiston verkkoon, sähköpostiin ja WebOodiin. UEF-käyttäjätunnus aktivoidaan verkkopalvelussa omilla verkkopankkitunnuksilla. Katso ohje tunnuksen aktivoinnista. Tunnuksen aktivointi on mahdollista 1.8. alkaen.

Opiskelijakortti

Ylioppilaskunnan jäsenenä olet oikeutettu opiskelijakorttiin ja sen myötä useisiin etuihin ja palveluihin. Tilaa korttisi heti, kun olet ilmoittautunut yliopistoon. Opiskelijakortin tilaus tehdään verkossa.

Kortin tilaamista varten tarvitset digitaalisen valokuvan. Kortti kannattaa tilata mahdollisimman aikaisin, jotta saat hyödynnettyä jäsenetusi täysimääräisesti.

Kortti voidaan valmistaa, kun olet maksanut ylioppilaskunnan jäsenmaksun eli ilmoittautunut yliopistoon läsnäolevaksi ja olet tilannut ja maksanut kortin.

Jos et ehdi saada opiskelijakorttia ennen opintojesi alkua, pyydä opiskelijatodistus opintopalveluista. Opiskelijatodistuksella saat opiskelijahintaisen lounaan yliopiston opiskelijaruokaloissa ja voit käyttää Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) palveluja siihen asti kunnes saat opiskelijakorttisi. Olet oikeutettu opiskelijaetuihin lukukauden alusta eli 1.8. alkaen.

Poissaolevaksi ilmoittautuminen

Yliopistoon voi ilmoittautua myös poissaolevaksi. Poissaolevaksi ilmoittautunut opiskelija ei maksa ylioppilaskunnan jäsenmaksua, ei osallistu opetukseen eikä suorita opintoja poissaololukuvuoden aikana. Myös poissaolevaksi ilmoittautuminen on tehtävä ilmoittautumisaikana joko WebOodissa tai sähköpostitse tai puhelimitse opintopalveluihin. Linkki ilmoittautumiseen on WebOodin vasemmassa valikossa kohdassa 'Muut toiminnot' -> 'Lukukausi-ilmoitt.'.

Lisätietoja opintopalveluista

Jos sinulla on kysyttävää ilmoittautumisesta, ota yhteyttä opintopalveluihin. Katso tarkemmat yhteystiedot ja puhelinnumerot.