Siirry sisältöön

Geenien luennan häiriö verisoluissa voi johtaa leukemiaan

Tutkijat ovat onnistuneet valottamaan leukemiaan liittyvien geenivirheiden syntyä. Juuri julkaistussa tutkimuksessa löydetty mekanismi voisi selittää jopa 90 prosenttia lasten leukemian yleisimmässä alatyypissä esiintyvistä DNA-vaurioista. Itä-Suomen ja Tampereen yliopistojen toteuttaman...

HYVÄLLÄ TIETEELLÄ ON TEKIJÄNSÄ

Olemme rajoja rikkova, lupaukset lunastava tieteen moniottelija. Tavoitteenamme on, että oppimisympäristömme on ykkönen kaikkien kotimaisten yliopistojen joukossa. Tarjoamme laadukasta koulutusta, jolla on painoarvoa ja pitkäjänteistä vaikuttavuutta.

Tutustu yliopistoon >>

UEF // VIDEOT

UEF // SUOSITTELEE

  • Ruislese on fytokemikaalipommi
    Fytokemikaalit vaikuttavat terveyteen monin tavoin, ne mm. vahvistavat suoliston toimintaa ja puolustusta, vaikuttavat insuliini- ja sokeriaineenvaihduntaan sekä vaikuttavat veren rasva-arvoihin.

  • Nörttimaailmasta apua lääkkeiden tietokonemallinnukseen
    Tietokoneavusteisella lääkeainesuunnittelulla pyritään edistämään ja nopeuttamaan uusien lääkeainemolekyylien kokeellista kehitystyötä. Katso video!

  • Syömisen taito on rentoa suhtautumista ruokaan
    Rento suhtautuminen syömiseen ja ruokaan on kateissa yhä useammalta. Tutkimusten mukaan syömisen taito on yhteydessä parempaan ruokavalion laatuun, matalampaan painoindeksiin sekä parempiin veren kolesteroliarvoihin.