Siirry sisältöön

Tutkijat löysivät lihastaudin mahdollisen välittymismekanismin, johon liikunta ei auta

Jyväskylän ja Itä-Suomen yliopistoissa tehdyssä tutkimuksessa havaittiin, että perinnölliseen Duchennen lihastautiin liittyy voimakasta lihasproteiinien vääränlaiseen laskostumiseen liittyvää stressiä ja hapettumisstressiä. Liikunta ei vaikuttanut proteiinien laskostumiseen.

HYVÄLLÄ TIETEELLÄ ON TEKIJÄNSÄ

Olemme rajoja rikkova, lupaukset lunastava tieteen moniottelija. Tavoitteenamme on, että oppimisympäristömme on ykkönen kaikkien kotimaisten yliopistojen joukossa. Tarjoamme laadukasta koulutusta, jolla on painoarvoa ja pitkäjänteistä vaikuttavuutta.

Tutustu yliopistoon >>

UEF // VIDEOT

UEF // SUOSITTELEE


  • Riittävätkö asfalttikenttä, kiikut, kiipeilyteline ja jalkapallokenttä tyydyttämään lasten tarpeita välituntien viettoon? Tätä selvitti KM Päivi Vesala tuoreessa väitöstutkimuksessaan.

  • UNIFIn lausunto Turkin tilanteesta
    UEF esittää yhdessä Suomen yliopistot UNIFIn kanssa huolensa Turkin akateemisen vapauden tilasta. - More than ever Turkey needs freedom of speech, public and open debate, todetaan UNIFIn lausunnossa.

  • Urasuunnittelu- ja työnhakutaidot haltuun
    Haluatko panostaa työllistymiseesi jo opiskeluaikana? Ilmoittaudu urasuunnittelun ja työnhaun koulutuksiin 15.8. alkaen.

  • Ruislese on fytokemikaalipommi
    Fytokemikaalit vaikuttavat terveyteen monin tavoin, ne mm. vahvistavat suoliston toimintaa ja puolustusta, vaikuttavat insuliini- ja sokeriaineenvaihduntaan sekä vaikuttavat veren rasva-arvoihin.