Siirry sisältöön

Bentsodiatsepiinit lisäävät kuolleisuutta Alzheimerin tautia sairastavilla

Bentsodiatsepiinien ja niiden kaltaisten lääkkeiden käytön havaittiin lisäävän kuoleman riskiä 40 prosenttia Alzheimerin tautia sairastavilla henkilöillä. Tämä Itä-Suomen yliopistossa tehty tutkimus julkaistiin hiljattain International Journal of Geriatric Psychiatry -lehdessä.

HYVÄLLÄ TIETEELLÄ ON TEKIJÄNSÄ

Olemme rajoja rikkova, lupaukset lunastava tieteen moniottelija. Tavoitteenamme on, että oppimisympäristömme on ykkönen kaikkien kotimaisten yliopistojen joukossa. Tarjoamme laadukasta koulutusta, jolla on painoarvoa ja pitkäjänteistä vaikuttavuutta.

Tutustu yliopistoon >>

UEF // VIDEOT

UEF // SUOSITTELEE

  • Work goes happy Kuopiossa 16.11.
    Maksuton työhyvinvointitapahtuma! Aiheina mm. muuttuva johtaminen, yrittäjän työhyvinvointi, työn unelmat, keskittyminen ja työpäivän tunteet.

  • Uudet UEF-lähettiläät esittäytyvät
    Tutustu UEF-lähettiläisiin! Kirsi opiskelee ympäristö- ja biotieteitä, Riikka biologiaa ja Sohvi matematiikan aineen- ja luokanopettajaksi. Esittelyjä muilta aloilta aiemmissa blogipostauksissa.

  • Saunominen edistää terveyttä
    Säännöllinen saunominen on yhteydessä alhaisempaan sydän- ja verisuonisairauksien, muistisairauksien ja verenpainetaudin riskiin. Tutustu tuoreimpiin tutkimustuloksiimme!