Siirry sisältöön

Lukivaikeuksiset oppilaat jäävät peruslukutaidossaan ikätovereistaan jälkeen erityisopetuksesta huolimatta

Oppilaiden, joilla on lukivaikeuksia, lukutaito jää kahden ensimmäisen kouluvuoden aikana saadusta erityisopetuksesta huolimatta merkittävästi ikätovereiden tasoa alhaisemmaksi. Jos oppilaalla on lukivaikeuden lisänä muita oppimisvaikeuksia, myöskään kirjoitustaidon taso ei saavuta ikätovereiden...

HYVÄLLÄ TIETEELLÄ ON TEKIJÄNSÄ

Olemme rajoja rikkova, lupaukset lunastava tieteen moniottelija. Tavoitteenamme on, että oppimisympäristömme on ykkönen kaikkien kotimaisten yliopistojen joukossa. Tarjoamme laadukasta koulutusta, jolla on painoarvoa ja pitkäjänteistä vaikuttavuutta.

Tutustu yliopistoon >>

UEF // VIDEOT

UEF // SUOSITTELEE

 • Omaa opettajuutta etsimässä
  – Olen oppinut oman tyylini opettaa, kertoo luokanopettajaksi opiskeleva Jenna Konttinen harjoittelukokemuksistaan. Lue lisää blogista!

 • Geeniterapiasta toivoa munasarjasyövän hoitoon
  Munassarjasyöpä etenee salakavalasti ja usein huomaamatta. Syövän edettyä pitkälle hoidot tehoavat huonosti. Pystyykö geeniterapia selättämään munasarjasyövän?

 • Hanna Partanen on Vuoden alumni
  Ravitsemusterapeutti Hanna Partanen on Itä-Suomen yliopiston Vuoden alumni. Ravitsemustiede kuuluu yliopiston keskeisiin oppialoihin, ja Partanen on toiminnallaan edistänyt alan näkyvyyttä ja tunnettuutta.

 • Rasvahapot paljastavat ruokavalion laadun
  Tuoreessa väitöksessä tutkittiin verestä erotetun plasman rasvahappokoostumusta, joka kuvastaa lasten ruokavaliossa sekä rasvan että hiilihydraattien laatua.