Siirry sisältöön

Aivojen astrosyyteillä havaittiin yhteys Alzheimerin tautiin

Aivojen tukisoluilla, astrosyyteillä, voi olla merkittävä rooli Alzheimerin taudin synnyssä, osoittaa Itä-Suomen yliopiston tuore tutkimus. Astrosyyttien yhteyttä tautiin ei ole ennen tiedetty. Tutkimuksessa selvitettiin perinnöllistä Alzheimerin tautia sairastavien potilaiden aivosolujen...

HYVÄLLÄ TIETEELLÄ ON TEKIJÄNSÄ

Olemme rajoja rikkova, lupaukset lunastava tieteen moniottelija. Tavoitteenamme on, että oppimisympäristömme on ykkönen kaikkien kotimaisten yliopistojen joukossa. Tarjoamme laadukasta koulutusta, jolla on painoarvoa ja pitkäjänteistä vaikuttavuutta.

Tutustu yliopistoon >>

UEF // VIDEOT

UEF // SUOSITTELEE

  • Work goes happy Kuopiossa 16.11.
    Maksuton työhyvinvointitapahtuma! Aiheina mm. muuttuva johtaminen, yrittäjän työhyvinvointi, työn unelmat, keskittyminen ja työpäivän tunteet.

  • Uudet UEF-lähettiläät esittäytyvät
    Tutustu UEF-lähettiläisiin! Kirsi opiskelee ympäristö- ja biotieteitä, Riikka biologiaa ja Sohvi matematiikan aineen- ja luokanopettajaksi. Esittelyjä muilta aloilta aiemmissa blogipostauksissa.

  • Saunominen edistää terveyttä
    Säännöllinen saunominen on yhteydessä alhaisempaan sydän- ja verisuonisairauksien, muistisairauksien ja verenpainetaudin riskiin. Tutustu tuoreimpiin tutkimustuloksiimme!