Uudet UEF-lähettiläät valitaan taas syksyllä

Lukuvuoden 2014–15 UEF-lähettiläät viettivät lähettiläskauden päättäjäisiä toukokuussa Kuopion kampuksella. Päättäjäisissä muisteltiin kulunutta kautta ja tehtiin ryhmätöitä.

– Vuosi oli kokemuksia täynnä. En usko, että mistään muualta olisi voinut saada tällaisia kokemuksia opiskeluaikana, suitsuttaa Jenna Hyvärinen, yksi lähettiläspestinsä jättävistä.

Rekrytointipäällikkö Marko Junkkarisen mukaan vuonna 2013 lanseerattu lähettiläskonsepti on lyhyessä ajassa ottanut paikkansa osana UEFin koulutusmarkkinoinnin kokonaisuutta.

– Palaute sekä lähettiläänä toimineiden että opinto-ohjaajien ja hakijoiden taholta on ollut erittäin positiivista, joten elokuun toisella viikolla käynnistyy haku seuraavien kahdentoista UEF-lähettilään rekrytoimiseksi, Junkkarinen kertoo.

Valituiksi tulevat aloittavat kahdeksankuukautisen työsuhteensa syyskuun puolessa välissä käytyään ensin yliopistopalvelujen ja tiedekuntien yhdessä suunnitteleman koulutuksen.

Vierailuja ja somemaailmaa

Kuluvalla kaudella lähettiläät ovat päässeet hyödyntämään UEFin uudistunutta visuaalista ilmettä ja samalla tuoneet sitä tunnetuksi hakijoiden keskuudessa. Uutena avauksena Facebookin ja blogien rinnalle avattiin lähettiläiden Instagram-tili, jossa opiskelun arkea tuodaan esille kuvin.

– Tulevalla kaudella konseptia elävöitetään vielä videobloggauksella, Junkkarinen mainitsee.

Muuten lähettiläiden työnkuva säilyy entisellään. Lähettiläät vierailevat oppilaitoksissa ja koulutusmessuilla sekä kirjoittavat ja kuvaavat opiskelijaelämää ahkerasti somessa.

Konkreettista apua

Jenna Hyvärinen suosittelee UEF-lähettilästoimintaa kaikille sosiaalisille opiskelijoille, joita kiehtovat uudet ihmiset ja tapaamiset – ja joilla on vahva auttamisenhalu.

– Minusta lähettilästyössä ehdottomasti parasta olivat keskustelut abiturienttien kanssa. Oli mahtavaa, että pystyin keskustelumme avulla ohjaamaan opiskelijaa löytämään oman juttunsa. Aluksi joku saattoi olla aivan hukassa suunnitelmiensa kanssa, mutta yhdessä pohdiskelun jälkeen moni tuntui löytävän mahdollisen opiskelupolkunsa.

Kiitosta tulikin eniten juuri kiireettömistä keskusteluista ja siitä, että lähettiläillä oli aikaa perehtyä asioihin henkilökohtaisesti jokaisen halukkaan kanssa.

– Keskustelut auttoivat palautteen mukaan pohtimaan opiskeluasioita aivan uudellakin tavalla. Oli hienoa, että pystyimme olemaan nuorille niin konkreettisesti apuna.

Hyvärisen mukaan kauden kohokohtia olivat myös suuret messut ja tapahtumat, joissa lähettiläät saivat olla mukana.

– Jos siis ajatellaan hetki itsekkäästikin, niin oli hienoa päästä mukaan kokemaan suurten tapahtumien tunnelma myös järjestäjien kannalta!

Marko Junkkarinen kehottaa kaikkia markkinointihenkisiä ja innostuneita UEFin opiskelijoita hakemaan UEF-lähettilääksi.

– Jos vielä haluat kertoa opiskelukokemuksistasi tuleville opiskelijoille ja auttaa heitä eteenpäin, tämä voi olla sinun juttusi!

Rekrytointipäällikkö Marko Junkkarinen, p. 050 543 8528, marko.junkkarinen (at) uef.fi

UEF-lähettiläät yliopiston verkkosivuilla
UEF-lähettiläiden blogi