Takaisin

Abiturientit vierailemassa yliopistolla

Itä-Suomen yliopistolla vietettiin Abi-päiviä tällä viikolla. Maanantaina 13.11. yli tuhat abiturienttia opettajineen tutustui yliopiston koulutustarjontaan Kuopion kampuksella. Sama vilinä jatkuu tänään Joensuun kampukselle, kun vierailemassa on noin 1000 lukiolaista ympäri maakunnan.

Saku Sutista kiinnostavat erityisesti biolääketieteen opinnot.

Joensuun kampuksella oli tutustumassa myös Kontiolahden lukiosta Abi-päiville tullut Saku Sutinen.

– Mukavalta tapahtumalta vaikuttaa. Kiva on päästä tutustumaan eri aloihin ja kuulla millaisia opiskelumahdollisuuksia on tarjolla.

Paikalla Abi-päivillä ovat myös yliopiston UEF-lähettiläät. Ryhmä koostuu kahdestatoista yliopiston opiskelijasta, jotka kiertävät ja kertovat opinnoistaan lukioissa ympäri Suomen, sekä jakavat opiskelijan arkea myös sosiaaliseen mediaan.

Sutiselle UEF-lähettiläät olivat tulleet jo tutuksi aiemmin tällä viikolla, kun lähettiläät olivat vierailemassa Kontiolahden lukiolla.
– Oli todella kiva kuulla lukiovierailulla UEF-lähettiläiden omia kokemuksia yliopistosta. Itseäni kiinnostaa erityisesti biolääketiede ja farmasia.

Sutinen oli käynyt kuuntelemassa Abi-päivillä vielä esittelyn biolääketieteestä ja farmasiasta, joka oli vahvistanut, että biolääketiede voisi olla sopiva ala hänelle.

– Enköhän hae biolääketieteitä lukemaan Kuopioon, totesi Sutinen.

Aulan esittelypisteiden lisäksi kampuksella pidetään esittelyluentoja yliopiston eri aloista kiinnostuneille lukiolaisille.
Joensuun kampuksen Abi-päivillä esitellään myös Maanpuolustuskorkeakoulun tarjontaa, Kuopiossa taas esillä oli myös Lapin yliopisto. Mukana on muitakin yhteistyötahoja, kuten opiskelijoiden ainejärjestöt, Savonia- ja Karelia-ammattikorkeakoulut, Humanistinen ammattikorkeakoulu Humak, Itä-Suomen yliopiston avoin yliopisto, Pohjois-Karjalan kesäyliopisto, Snellman-kesäyliopisto, urheiluakatemiat ja Kuopion yliopistollinen sairaala.


Matematiikan aineenopettaja- ja luokanopettajakoulutuksen UEF-lähettiläs Sohvi Lyyra, ympäristö- ja biotieteiden UEF-lähettiläs Kirsi Wolczkiewicz ja biologian UEF-lähettiläs Riikka Lipponen valmiina opastamaan abiturientteja yliopisto-opintoihin.

Itä-Suomen yliopiston hakuopas 2018 löytyy mobiililähtöiseltä sivustolta https://haeyliopistoon.fi/. Mukana on myös Koulutustarjontaesite 2018 ja kaikki muu yliopistoon hakemiseen liittyvä materiaali. Sivustolla voi myös muun muassa tutustua UEF-lähettiläisiin, tehdä leikkimielisen uratestin ja laskea lähtöpisteet Itä-Suomen yliopiston koulutuksiin.

Lue lisää UEF-lähettiläistä: https://haeyliopistoon.fi/uef-lahettilaat/