Saltar al contenido

Uusi T-solujen alaluokka yhdistetty tyypin 1 diabetekseen

Immuunijärjestelmään kuuluvilla perifeerisillä auttaja-T-soluilla voi olla yhteys tyypin 1 diabeteksen kehittymiseen, osoittaa Itä-Suomen yliopistossa tehty tutkimus. Näiden solujen määrä veressä oli lisääntynyt sekä tyypin 1 diabetesta sairastavilla lapsilla että terveillä lapsilla, jotka...

Pidä huolta huomisesta. Lahjoita.

Akateeminen vartti -podcast

UEF // SUOSITTELEE

 • Strategia tehdään yhdessä
  Itä-Suomen yliopisto valmistelee uutta strategiaansa. Avoimuus, vuorovaikutus ja yliopistoyhteisön osallistaminen ovat strategiaprosessin kantavia periaatteita. UEF 2030 -yhteisöpäivän tunnelmista ja kommenteista on julkaistu koostevideo.

 • Potkua huippu-urheiluun urheiluravitsemuksen opinnoista
  Huippuaituri Nooralotta Neziri ammentaa avoimista urheiluravitsemuksen yliopisto-opinnoista tutkittua tietoa urheilu-uran tueksi. Lue juttu Saimasta!

 • Drinking leaves a mark
  New biomarkers of alcohol intake could help protect those most vulnerable to the hazards of drinking. Read more in UEF Bulletin!

 • Suomi on metsäläinen -sarja Yle Areenassa
  Sarja on tutkimusmatka ”metsäläisyyteen” ja tarkastelee metsien vaikutusta Suomeen ja suomalaisuuteen. Kahdeksanosaisessa sarjassa on asiantuntijana muun muassa tutkija Jakob Donner-Amnell.

 • People on the move are blogging!
  Don't miss out on our On the Move blog! The blog features posts by our students, teachers and other staff memebers who are taking part in a mobility scheme.