Opiskelija-airuet promootiossa

Hienoin akateeminen juttu, minkä kukaan koskaan tulee kokemaan.
Hieno oli osallistua ja päästä tekemään sitä juhlaa
.
(Opiskelija-airuen kommentti)

Seuraava Itä-Suomen yliopiston tohtoripromootio järjestetään Kuopion kampuksella 4.-6.6.2020. Kolmipäiväisessä juhlassa on useita erilaisia tilaisuuksia, joihin tarvitaan opiskelija-airuita avustamaan järjestelyissä.

Tehtävät

Airuena toimiminen on kunniatehtävä. Airuet avustavat promootiotapahtumissa juhlamenojen ohjaajaa ja yliairutta monenlaisissa tehtävissä, jotka jaetaan yliairuen johdolla. Airuet muun muassa seisovat kunniavartiossa, opastavat osallistujia ja yleisöä, ottavat promovendien tohtorinhatut vastaan ja järjestävät ne paikoilleen, ojentavat tohtorinhatun ja diplomin promoottorille promootioaktissa, ovat mukana promootiokulkueessa ja voivat osallistua tarvittaessa myös promootiotanssiaisiin promovendin tanssipartnerina.

Tehtävään valituille airuille laaditaan ohjeistus ja ohjelma, josta jokainen näkee omat tehtävänsä eri tilaisuuksissa. Loppukeväästä airuille järjestetään myös koulutusta, jonka ajankohdista sovitaan valittujen kanssa myöhemmin.

Kuvassa Joensuun kampuksen promootion 2014 airuita ja yliairut

Joensuun kampuksen promootion airuiden kommentteja tehtävästä:

  • helpoimmat ja hauskimmat opintopisteet
  • kokemus oli aivan upea 
  • tuli arvokas olo, kun käveli kulkueen laidalla
  • ihana ja ikimuistoinen tilaisuus opiskelijan näkökulmasta

Pukeutuminen

Airuiden pukeutumiskoodina on "tumma puku". Miesairuet pukeutuvat sekä päivällä että illallamustaan pukuun valkoisella paidalla. Naisairuet käyttävät päivätilaisuuksissa mustaa jakkupukua tai leninkiä. Perjantai-illan juhlapäivälliselle naisairut voi halutessaan pukeutua värilliseen pitkään leninkiin ja etenkin tanssiaisiin promovendin partnerina osallistuvilla naisilla on hyvä olla pitkä juhlapuku. Päässään airuilla on ylioppilaslakki. Lisäksi airuet käyttävät sinivalkoista airutnauhaa, joka järjestetään yliopiston puolesta.

Ruokailut

Airuet voivat osallistua juhlan ohjelmaan kuuluviin ruokailuihin maksutta torstaina ja perjantaina. Lauantain promootioretkellä on mukana 4-6 airutta, jotka voivat nauttia lounaan veloituksetta.

Opintosuoritus

Airuet saavat opintosuoritusmerkinnän 1131016 Osallistuminen hallinto- ja työ-ryhmätyöskentelyyn (1–2 op), hylätty/hyväksytty. Hyväksyttävään suoritukseen edellytetään, että opiskelija tutustuu akateemiseen pro-mootioperinteeseen, promootion ohjelmaan ja järjestelyihin, osallistuu opiskelija-airuen roolissa koulutukseen, promootiotapahtumiin ja palautepalaveriin sekä laatii oppimispäiväkirjan työajanseurantoineen (yhteensä 27 / 54 tuntia).

Kiinnostuitko? Kuopion promootioon voi ilmoittautua airueksi täällä. 

Alkuvuodesta 2020 haemme airuita, jotka voivat toimia yksin osallistuvien promovendien tanssipartnereina tanssiaisissa ja osallistua myös tanssiharjoituksiin kevään aikana. Loput airuet rekrytoidaan myöhemmin keväällä, maalis-huhtikuussa.

Lisätietoja voi kysyä promootiokoordinaattori Kirsi Bykachevilta, kirsi.bykachev(at)uef.fi, puh. 050 363 4819.