Yliopiston lukuvuosi käyntiin avajaisissa ja kampusrysäyksissä

Itä-Suomen yliopiston lukuvuoden 2014–2015 avajaisia vietetään Joensuussa 3.9., Kuopiossa 4.9. ja Savonlinnassa 9.9. Avajaisten ohjelmaan kuuluu kaikilla kampuksilla tohtorikulkue, puheita ja musiikkiesityksiä. Kaikissa kampuskaupungeissa järjestetään lisäksi jumalanpalvelus ennen avajaisia. Opiskelijoiden ja yliopiston henkilöstön yhteinen ulkoilmatapahtuma Kampusrysäys on osa lukuvuoden avajaistapahtumia.

Joensuun kampuksella lukuvuoden avajaiset järjestetään keskiviikkona 3. syyskuuta klo 14.15 alkaen Carelia-salissa osoitteessa Yliopistokatu 4. Avajaispuheen pitää rehtori Perttu Vartiainen ja juhlapuhujana on ministeri Krista Kiuru. Ylioppilaskunnan tervehdyksen esittää hallituksen 1. varapuheenjohtaja, Joensuun kampuspuheenjohtaja Antti Saarelainen. Avajaisissa julkistetaan vuoden opettaja, joka pitää esitelmän.

Kuopion kampuksella avajaiset ovat torstaina 4. syyskuuta klo 13.15 alkaen Snellmania-rakennuksen Suuressa juhlasalissa osoitteessa Yliopistonranta 1 E. Avajaispuheen pitää akateeminen rehtori Jukka Mönkkönen ja ylioppilaskunnan tervehdyksen esittää edustajiston 2. varapuheenjohtaja Olli-Pekka Sartanen. Ohjelmassa on myös vuoden opettajan julkistaminen ja esitelmä.

Savonlinnan kampuksen lukuvuoden avajaiset pidetään tiistaina 9. syyskuuta klo 13.15 alkaen Aino-Salissa osoitteessa Kuninkaankartanonkatu 7. Tilaisuuden avaa Matkailualan opetus- ja tutkimuslaitoksen johtaja Antti Honkanen ja avajaispuheen pitää dekaani Markku Filppula. Ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja Paula Martikainen esittää opiskelijoiden puheenvuoron, jonka jälkeen tervehdyksen esittää rehtori Perttu Vartiainen. Lisäksi julkistetaan vuoden opettaja, joka pitää esitelmän.

Savonlinnan kampuksella kuullaan avajaispäivänä myös professori Liisa Karlssonin professuuriesitelmä aiheesta "Oppimisen ilo, ihmettely ja yksilöllisyys". Kaikille kiinnostuneille avoin luento alkaa klo 12.00 Sampo-salissa.

Kampusrysäys aloittaa lukuvuoden rennosti

Jokaisella kampuksella järjestetään avajaispäivänä myös Kampusrysäys, joka on opiskelijoiden ja yliopiston henkilöstön yhteinen ulkoilmatapahtuma. Ohjelmassa on muun muassa piknik, musiikkia ja kilpailuja. Kampusrysäyksen jälkeen käynnistyvät ykkösvuosikurssilaisten kaupunkisuunnistus ja fuksiaiset. Yliopisto ja ylioppilaskunta järjestävät tapahtuman nyt kolmatta kertaa.

Joensuussa kampusrysäys on Carelian pihalla keskiviikkona 3.9. klo 16–18. Musiikista huolehtivat ylioppilaskunnan bändikisan voittaja The Spiral Quest sekä DJ KerOne. Ohjelmassa on muun muassa kehitysmaajalkapalloa, mölkkyä ja zumbaa. Uusien opiskelijoiden kaupunkisuunnistus alkaa klo 17.45.

Kuopiossa kampusrysäys järjestetään Studentian ympäristössä torstaina 4.9. klo 15–18. Ohjelmassa on musiikkia sekä ainejärjestöjen ja laitosten mölkkykisa. Paikalla on myös muun muassa pussauskoppi sekä kerhojen ja jaostojen esittelyjä. Sykettä Savilahdella -alkulämmittelyn jälkeen alkaa uusien opiskelijoiden kaupunkisuunnistus klo 17.15.

Savonlinnassa kampusrysästä vietetään yliopiston piha-alueella tiistaina 9. 9. klo 15–18. Musiikista vastaa opiskelijabändi Preerian lapsenlapset. Ohjelmassa on myös kampusvaliokunnan ja yliopiston henkilökunnan mölkkykisa, lörtsynsyöntikilpailu ja tietovisa. 200 nälkäiselle riittää soppatykistä kasviskeittoa. Kaupunkisuunnistukseen lähtö on klo 17.30.

Lukuvuoden avajaisten ohjelma: http://www.uef.fi/fi/lukuvuoden-avajaiset-2014

Kampusrysäyksen ohjelma: http://www.uef.fi/fi/kampus2014