Valtakunnalliset 35. ympäristöterveyspäivät 20.-21.5. Kuopiossa

Valtakunnalliset ympäristöterveyspäivät järjestetään Kuopiossa 20.–21. toukokuuta jo 35. kerran.  Nämä perinteiset päivät ovat ympäristöterveydenhuollon alan pisimpään järjestetyt ja sisällöltään laajimmat koulutuspäivät, joiden teemat ovat päivien historian alusta asti liittyneet alan uusimpiin ja ajankohtaisimpiin asioihin. Myös tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita kuuntelemaan esityksiä.

Teemoina priorisointi ympäristöterveydenhuollossa ja alan ajankohtaiset asiat

35-vuotisjuhlavuoden teemoina ovat priorisointi ympäristöterveydenhuollossa sekä alan ajankohtaiset asiat. Tiistaina Ympäristöterveyspäivillä kuullaan priorisointi-teemaan liittyviä esityksiä muun muassa suomalaisten suhtautumisesta ympäristöterveysriskeihin, paljon puhuttaneiden koulujen korjausten priorisoinnista ja viranomaisyhteistyöstä koulutarkastuksissa sekä helteestä usein aliarvioituna terveysriskinä. Päivän puheenjohtajana on Ympäristöterveysryhmän johtaja Jari Keinänen sosiaali- ja terveysministeriöstä.

Keskiviikkona paneudutaan alan ajankohtaisimpiin asioihin ja lainsäädännön muutoksiin. Päivän puheenjohtajana toimii ylitarkastaja Vesa Pekkola sosiaali- ja terveysministeriöstä. Aamupäivän aiheita ovat muun muassa uusi STM:n asumisterveysasetus ja ulkopuolisten asiantuntijoiden pätevyysvaatimukset sekä uutta tietoa ilmansaasteiden pitkäaikaisvaikutuksista. Iltapäivällä keskitytään talousveden riskienhallintajärjestelmässä käytettävien WSP-työkalujen esittelyyn kahden käytännön esimerkkitapauksen avulla sekä puun pienpolton ympäristövaikutuksiin ja niiden käytännön käsittelyyn kuntien ympäristöterveydenhuollossa.

Seminaarin järjestää Itä-Suomen yliopiston koulutus- ja kehittämispalvelu Aducate yhdessä sosiaali- ja terveysministeriön sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kanssa.

Ohjelma

Lisätietoja:

Timo Lanki, johtava tutkija, puh.02952 4632, timo.lanki@thl.fi

Saila Vaittinen, suunnittelija, puh. 040 564 8985, saila.vaittinen@uef.fi

Anne Pennanen, koulutussihteeri, puh. 050 383 7422, annemaarit.pennanen@uef.fi

 

Artikkelin kirjoitusvuosi: 2014

Takaisin tämän vuoden artikkeleihin