Tuhdisti tietoa rasvasta

Vellotaanpas jälleen kerran meille niin rakasta rasvakeskustelua. Voita vai ei? Tyydyttynyttä, monityydyttymätöntä,  kertatyydyttymätöntä, transrasvaa, pehmeää rasvaa, kovaa rasvaa – mitkä näistä ovat pahiksia, mitkä ravitsemuksen sankareita?

Entä millainen merkitys on uunituoreella tutkimustuloksella, jossa todetaan, että pelkkä kovista rasvoista luopuminen ei vielä lisää sydänterveyttä?

– Kova rasva ei näyttäisi olevan itsenäinen sydäntautien riskitekijä. Pelkkä sen vähentäminen ruokavaliosta ei välttämättä vaikuta sydäntautiriskiin, vaan vaikutus riippuu siitä, mitä tyydyttyneen rasvan tilalla syödään, toteaa ravitsemusepidemiologian dosentti Jyrki Virtanen Itä-Suomen yliopistosta.

Kuuntele tuhti tietopaketti rasvasta Kantti.netissä

Artikkelin kirjoitusvuosi: 2014

Takaisin tämän vuoden artikkeleihin