Talvisotafoorumi Joensuussa 1.12.: Kansalaisjuhlan teemana karjalaiset sodan jaloissa

Joensuussa järjestettävässä talvisotafoorumissa syvennytään sotahistorian ohella talvisodan sotatoimien siviiliväestölle aiheuttamiin vaikutuksiin Laatokan Karjalan ja Pohjois-Karjalan raja-alueilla. Karjalaiset sodan jaloissa -talvisotafoorumi järjestetään maanantaina 1.12.2014 kello 18.00 alkaen Itä-Suomen yliopiston Carelia-salissa (Yliopistokatu 4).

Tilaisuus on kaikille avoin kansalaisjuhla, jossa käsitellään eri näkökulmista 75 vuotta sitten alkanutta talvisotaa. Tapahtuma on saanut alkunsa Talvisotayhdistys ry:n aloitteesta. Merkkivuonna järjestetään sarja tapahtumia, joiden tavoitteena on vaalia talvisodan perinteen ja kokonaiskuvan säilymistä nykyisille ja tuleville sukupolville.

Joensuun talvisotafoorumin järjestävät yhteistyössä Talvisotayhdistys ry:n kanssa Itä-Suomen yliopisto, Joensuun kaupunki ja Pohjois-Karjalan maakuntaliitto. Tapahtumaa tukee Pohjois-Karjalan aluetoimisto.

Tilaisuuden ohjelmassa on tervehdyksiä, esitelmiä ja musiikkia. Foorumissa esitelmöi pohjoiskarjalaisia historiantutkijoita, jotka työskentelevät Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampuksella. Puheiden lisäksi tilaisuudessa kuullaan sota-ajan musiikkia.

>> Tilaisuuden ohjelma

Lisätietoja: Pasi Tuunainen, puh. 050 523 5514 pasi.tuunainen(at)uef.fi

Artikkelin kirjoitusvuosi: 2014

Takaisin tämän vuoden artikkeleihin