Sosiaalityön tutkimuksen päivät Kuopiossa 13.-14.2.

Valtakunnalliset Sosiaalityön tutkimuksen päivät järjestetään tänä vuonna Itä-Suomen yliopistossa Kuopion kampuksella. Päivät ovat järjestyksessään kuudennettoista, ja ne järjestetään yhteistyössä Sosiaalityön tutkimuksen seuran kanssa. Tapahtuma kokoaa yhteen sosiaalityön ja -alan tutkijoita, opiskelijoita ja asiantuntijoita. Tämänvuotisten päivien teemana on "Eettisyys ihmistyössä". Eettisyyden käsite on sosiaalityölle aina ajankohtainen; eettisyyttä on vaikea sivuuttaa, niin sosiaalityön tutkimuksessa kuin alan käytännön työssäkin.

Pääpuhujia päivillä ovat professori Brian Littlechild Hertfordshiren yliopistosta sekä emeritusprofessori Pauli Niemelä ja filosofian yliopistonlehtori Elisa Aaltola Itä-Suomen yliopistosta. Brian Littlechild käsittelee puheenvuorossaan tutkimuseettisiä kysymyksiä sosiaalityössä, Pauli Niemelä pohtii ihmisarvon sekä sosiaalityön suhdetta ja Elisa Aaltolan aiheena on empatian merkitys moraalisessa toimijuudessa.

Mielenkiintoisten pääpuheenvuorojen lisäksi päivillä on 13 työryhmää, joissa on yhteensä yli 70 esitystä eettisyyden aihepiiristä. Työryhmissä käsitellään muun muassa lastensuojelun, aikuissosiaalityön, sosiaalialan johtamisen ja sosiaalityö dokumentoinnin eettisiä kysymyksiä. Esityksiä työryhmissä pitävät aihepiireihin perehtyneet sosiaalialan tutkijat ympäri Suomea.

Torstaina 13.2.2014 päivillä julkistetaan Sosiaalityön tutkimuksen vuosikirja 2014 nimeltä "Rakenteellinen sosiaalityö" (toim. Anneli Pohjola, Merja Laitinen ja Marjaana Seppänen). Lisäksi päivillä julkistetaan Rikosseuraamuslaitoksen julkaisusarjaan kuuluva teos "Sosiaalityö ja sosiaalinen tuki rikosseuraamusalalla".

Lisätietoja tutkimuspäivien ohjelmasta ja työryhmistä:
http://www.uef.fi/fi/yhteiskuntatieteet/sosiaalityon-tutkimuksen-paivat

Lisätietoja: Itä-Suomen yliopiston yhteiskuntatieteiden laitos, yliopistonlehtori Raija Väisänen, puh. 044 716 2643 raija.vaisanen(at)uef.fi tai yliopisto-opettaja Mari Suonio, puh. 040 528 0499 mari.suonio(at)uef.fi

Artikkelin kirjoitusvuosi: 2014

Takaisin tämän vuoden artikkeleihin