Simo Pehkonen Itä-Suomen yliopiston vesikemian professoriksi

Simo Pehkonen on valittu Itä-Suomen yliopiston vesikemian professoriksi 1.1.2014 alkaen viiden vuoden määräajaksi.

Simo Pehkonen on syntynyt vuonna 1967 Mikkelissä. Hän on suorittanut kemian kandidaatin tutkinnon vuonna 1990 Oregon State Universityssa ja kemian filosofian tohtorin tutkinnon vuonna 1995 California Institute of Technologyssa.

Simo Pehkonen on toiminut assistenttina, tutkijana ja apulaisprofessorina sekä USA:ssa että Singaporessa vuosina 1988–2007. Hän on toiminut tutkimusjohtajana CEWIC:ssä Oulun yliopistossa vuosina 2008–2011 ja professorina Masdar Institute of Science and Technologyssa vuodesta 2011.

Simo Pehkonen on keskittynyt tutkimuksessaan metallien korroosioon, raskasmetallien mittauksiin ja kemiaan luonnonvesissä, sekä valokatalyyttisiin menetelmiin raskasmetallien poistoon vedestä.

Simo Pehkosen painolaatuinen kuva on osoitteessa http://www.uef.fi/nimityskuvat

Lisätietoja: Simo Pehkonen, p.   +971 50 6893956, spehkonen@masdar.ac.ae

Artikkelin kirjoitusvuosi: 2014