Seminaari: RAJANSA KAIKELLA - Miten ehkäistä myötätuntouupumista?

Ohjaus- ja muu ihmissuhdetyön henkinen kuormittuminen eli myötätuntostressi on työn voima ja vamma. Ihmissuhdetyössä myötätuntoisuuden seuraus on inhimillinen, laadukas palvelu ja tyytyväinen asiakas. Tällöin myös työntekijä kokee työnsä mielekkääksi, hän tuntee osaavansa ja jaksavansa paremmin. Jos lisäksi työyhteisön ihmissuhteissa on kunnioitusta ja arvostusta, työnilolla on vahva pohja. Myötätuntoisuuteen liittyy työhyvinvoinnin riskitekijä: tarinat jäävät ihon alle. Tällöin voi kehittyä ylivoimaisen henkisen kuormittumisen riski ja myötätuntostressistä kehittyä myötätuntouupuminen.

Itä-Suomen yliopiston ohjauksen koulutuksen toteuttama Toimijuuden tuki -hanke järjestää RAJANSA KAIKELLA – Miten ehkäistä myötätuntouupumusta -seminaarin 28. helmikuuta klo 8.30–15.30 Joensuun Tiedepuiston Louhela-salissa (Länsikatu 15).

Seminaarin kouluttajana toimii psykoterapeutti, työnohjaaja Leena Nissinen. Nissinen on kirjoittanut teemasta kaksi kirjaa Auttamisen rajoilla, myötätuntouupumisen synty ja ehkäisy (Edita, 2007) ja Rajansa kaikella, miten ehkäistä myötätuntouupuminen (Edita, 2012).
Seminaariin on ilmoittautunut jo noin sata osanottajaa. Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita kuuntelemaan seminaaria.

Lisätietoja:
Projektipäällikkö Merja Koivuluhta: merja.koivuluhta(at)uef.fi, p. 050 3636 931.

Toimijuuden tuki-hanke on ohjauspalvelujen kehittämis-, koulutus- ja tutkimusprojekti. Se on Itä-Suomen yliopiston ohjauksen koulutuksen toteuttama 2,5 vuotta kestävä hanke, jota rahoittavat Euroopan sosiaalirahasto, Pohjois-Karjalan ELY-keskus ja Itä-Suomen yliopisto. Toiminta-alueena on Pohjois-Karjalan maakunta. Tilaisuudet ovat avoimia myös muualta tuleville osallistujille.

www.uef.fi/toimijuudentuki

Artikkelin kirjoitusvuosi: 2014

Takaisin tämän vuoden artikkeleihin